Tamtron One Timber - uuden sukupolven puutavaranosturivaaka

15.11.2020 9:35


tamtron12.jpg

Tamtron on näyttänyt vaakateknologian kehityksen suunnan jo vuosikymmenten ajan. Puutavaranosturivaa´oissa Tamtron on vahvassa markkinajohtajan asemassa mutta tekee silti jatkuvaa tuotekehitystyötä tarjotakseen puutavara-autoilijoille entistäkin tehokkaammat, tarkemmat ja luotettavammat ratkaisut.

(kuva yllä: Uuden sukupolven Tamtron One Timber puutavaranosturivaaka nostaa käytön helppouden ja mukavuuden uudelle tasolle. Punnitustarkkuus on nyt omassa luokassaan samoin kuin luotettavuus. Voit päivittää nyt myös olemassa olevan ”Multi-näytöllisen” hydraulivaa’an uuteen aikakauteen. Päivityssarja sisältää modernin One-näytön, sekä täysin uuden CAN-paineanturin. Tämä päivityssarja on suunniteltu ns. letkumallisiin hydrauliriipukkeisiin.)

Yhdessä suomalaisten puutavara-autoilijoiden kanssa kehitetty uuden sukupolven Tamtron One Timber langaton vaakajärjestelmä nostaa kehityksen jälleen uudelle tasolle. 

- Alikuormaus, eli lastauskapasiteetin jättämättä käyttäminen, on tehotonta ja ylikuormista voidaan sakottaa. Nämä ongelmat ovat historiaa, kun otat käyttöön One Timber puutavara- nosturivaa’an. Voit luottaa siihen että kuormattu lasti on auton painorajojen ja tieliikennesäädösten mukainen. Punnitsemalla lastaamisen aikana varmistat, että kuormasi ovat oikein kerrasta, kertoo Tamtron Oy:n myyntipäällikkö Juhana Ruupansalo.    

tamtron3.jpg 

(kuva: - Nyt näitä saa! Odotetun vaakauutuuden myynti on lähtenyt vauhdilla matkaan ja toimitukset pelaa, esittelee Tamtron Oy:n myyntipäällikkö Juhana Ruupansalo.)

Perusteellisesti testattu

Nosturivaa´an tehtävä on tarjota tarkka punnitustulos kaikissa olosuhteissa. 

- Tämän päivän nosturit ovat aiempaa järeämpiä, nopeampia ja niillä käsitellään todella paljon puuta kasvaneiden kuormakokojen sekä lisääntyneen terminaaliin ja junaanajon takia. Tämä asettaa vaa´alle ja riipukkeelle entistäkin kovemmat vaatimukset. Uutta One Timber vaakaa on testattu kaksi vuotta kentällä  noin sadalla laitteella Suomen lapista Chilen helteisiin ja siitä saatu palaute on ollut projektin alusta saakka erittäin hyvää. Matkan varrella tuotetta on hiottu vieläkin paremmaksi ja nyt se on otettu sarjatuotantoon. Erityiskiitoksen kehitystyöstä haluan lähettää Olavi Maliselle sekä Lähivaaran ja Iso-Pellisen veljeksille, sanoo Ruupansalo.

Toimiva tiedonsiirto

Langattomuus on ehdoton vaatimus nykyaikaiselle nosturivaa´alle:

- Punnitustieto kulkee uudessa One Timberissä luotettavasti ilman kaapeleita One Cloud pilvipalveluun ja ladattavat akut kestävät käytössä jopa kuukauden ja ylikin. Vara-akun ansiosta käytössä on aina lisää virtaa ja akun vaihto on todella kätevää. 

Helppokäyttöinen

Käytön helppous on ollut aina Tamtronin vaakojen keskeinen ajatus.

- Uuden One Timberin näyttö on erittäin laadukas ja käyttö yhtä helppoa kuin älypuhelimen. Kun sillä kuormaa ensimmäistä kertaa ei tarvitse lukea ohjekirjoja eikä kilauttaa kaverille, vakuuttaa Ruupansalo.

Riipukehuolet historiaan

Kautta historian riipuke on ollut aina nosturivaakojen akilleen kantapää. 

tamtron2.jpg
(kuva: Uusi vaakariipuke on mitoitettu 10 tonnin massoille ja se kestää kovaa käyttöä vuodesta toiseen, tarjoten aina tarkan mittaustuloksen.)

- Nyt meillä on tarjota varmasti paras riipuke koskaan. Ruostumaton, erikoisteräksestä valmistettu 10 tonnin massalle mitoitettu riipuke kestää varmasti kovaa käyttöä luotettavasti vuodesta toiseen. Riipuke mittaa venymäliuska-tekniikalla tarkasti voimia ja kiihtyvyyksiä joka suuntaan joten ei haittaa vaikka nippu heiluisi miten paljon: punnitustulos on aina tarkka ja kuljettaja saa keskittyä täysin kuormaamiseen omalla tyylillään sillä punnituskohdan merkitys on poistunut. Vaaka ottaa tuhansia näytteitä ja punnitustarkkuuteen ei ole merkitystä punnituskohdalla tai kuljettajalla. toteaa Ruupansalo.

Etähuoltoa

Teknisesti edistyksellisessä One Timber vaa´assa on huomioitu myös tulevaisuuden tarpeet.

- Vaakaan pystyy mm. ottamaan etäyhteyden Tamtronilta ja päivittämään uudet ohjelmaversiot niin että käyttäjä ei edes sitä huomaa. Vaa´asta saadaan myös jatkuvaa huoltotietoa esimerkiksi riippukkeen osalta; kiihtyvyysanturin lukemia voidaan seurata tarkkuuden varmistamiseksi samoin kuin vaikkapa sitä että nollautuuko vaaka oikein. Eli jos mittaustuloksissa on heittoja päästään niiden aiheuttajaan heti kiinni. Tosin mittaustarkkuudessa ei ole laajan testikäytön aikana ole ollut mitään ongelmia, kertoo Ruupansalo.

Kauppa käy ja toimitukset pelaa

Uutta One Timber vaakaa on odotettu markkinoilla mikä näkyy myynnin vauhdikkaana starttina:

- Tilauksia tulee sisään todella hyvin ja tehokkaan oman tuotannon ansiosta suureen kysyntään pystytään vastaamaan hyvillä toimitusajoilla, lupaa Ruupansalo.

17.10.2020 6:18Tiesitkö,että ......???
13.07.2020 14:00Terminator pankkojen huoltopakettien tarjoukset..
08.07.2020 11:59Terminator pankkohinnasto 1/2020
24.11.2020 9:17STRENX 960 QC/W rakenneteräkset
23.11.2020 11:43Naaran Kuljetushuolto Oy: Puutavaranosturihuoltojen ammattilainen
22.11.2020 19:46Onko alumiini menettänyt kilpailukykynsä ajoneuvotuotannossa ja eritoten pankkovalmistuksessa.
22.11.2020 18:46Alumiinista teräksiin sekä ultralujiin ja rosteriin.
22.11.2020 14:04Suomalaiset ahkeria netin käyttäjiä - medioiden seuranta vahvassa kasvussa
22.11.2020 11:51Kuorma- ja linja-autonkuljettajien perustason ammattipätevyyden voi jatkossa suorittaa myös pelkällä kokeella
21.11.2020 10:10KATSO TÄSTÄ 20.11. LÄHETYS! Ammattilehden Hyviä uutisia! - mahtava paketti alan tuoreimpia kuulumisia

Siirry arkistoon »