Tolppien kaksipuolinen kartiokkuus.

07.01.2023 13:00

kaksipuolinen_kartiokkuus.jpg

Terminator XXL pankkojen tolpat kapenevat suoraviivaisesti ylöspäin kaikilta sivuiltaan.Tässä taas piilee yksi selkeistä eduista alumiiniprofiilirakenteisiin tolppiin. Etu tulee siitä,että tällä XXL tolpan valmistusmenetelmällä voimme optimoida tolpan takenteen monilta osin selvästi alumiinista profiilirakennetta paremmin ja tarkemmin. Samaten muoto on edullinen tolppamittapituuksien muuttuessa, kun tolppapituus kasvaa lisääntyy samalla tolpan jäykkyys koko tolpan matkalta. - Pankkorakenteen kannalta oikein mitoitettu tolppa pienentää ratkaisevasti koko pankkorakenteen ( tolpat,pankkorunko.kiinnikkeet ja niitten liitokset) kuormitusten kestoa lastauksissa, tyhjänä-, ja kuormattuna ajossa sekä purkukoneilla.

Kaksipuolisella kartiokkuudella yli 6 kg painosäästö /pankko.

kaksip_tulppa_pun.jpg

Tolppa kevenee kolmella kilolla/kpl , kun tolppa onnistutaan kaventamaa molemmilta sivuiltaan. Kevennys saadaan aikaan  pääosin tolpan yläosasta, missä kuormitukset ovat pienempiä. Pankkotolpan rasitukset on nyt optimoitu niin, että tolppa taipuu tasaisesti ja hallitusti. Jännityshuiput tasaantuvat ja tolpan vaurioitumiskynnys kasvaa aivan omaan luokkaansa. Tolppien sisäänpäin kaareva muoto kasvattaa kuormatilaa maksimimittoihin. 

Kartiokkuudella värinät hallintaan ja yläpään keveys parantaa kestoa.

kaksip_tolppa_hopea.jpg

Oikeaoppiseksi muotoiltu ja kokeiltu kartiokkuus vaimentaa tolppavärinöitä.Tilannetta parantaa vielä ratkaisevasti tolpan yläpään totuttua merkittävästi kevyempi rakenne.

Kaikilta puolilta ylöspäin kevenevä rakenne ja tolpan viisikulmainen ja alapäästään lähes tuplattu leveys ovat  asetettu siten, että ne kaikki yhdessä vaimentavat pahimpien taajuuksien värinät lähes kokonaan. Osansa värinäpoistoon tuo myös pankkorungon leveys ja kiinnikkeitten värinänvaimenninkumit.

Kartiokkaan ja viisikulmaisen tolpan taipumansieto on lähes käsittämätön.

Muovi on myrkkyä metsäteollisuudessa.

SSAB:n (Ruukin) ultralujaSternx  (Optim 960) QC/W teräs on onnistuttu Terminator XXL ja TimberMaxx  pankoissa muotoilemaan sellaiseen muotoon , että pankkojen testaajat Lappeenrannan Teknisen Korkeakoulun koelabrassa tutkijat olivat ihmeissään pankon taipumankestosta  ja kun värinäkokeissa totutut kestoarvot kymmenkertaistuivat jo protopankolla ilman mitään säätöjä, tai korjauksia. - Nyt voitiinkin todeta, että XXL on ihmepankko joka on tehty suomalaisesta säänkestävästä ihmeraaka-aineesta ja se kestääkin tuulet ja tuiskut.XXhj.7.1.2023
30.01.2023 15:00Pankkojen alumiinin eloksointi ja terästen kuumasinkitys on teipittömänä 100%:sesti muoviton.
30.01.2023 13:00Muovipinnoitteita on monen laatuisia, ja monen hintaisia - tässä pikku selkeytys pinnoite-eroista käuttäjille.
30.01.2023 11:00Kuumasinkitys on pienperävaunuissa kaikissa Euroopan maissa ykköspinnoite.
30.01.2023 9:00KATSO TÄSTÄ 27.1. LÄHETYS - Ammattilehden Hyviä uutisia! tarjoaa metsäkone-, maarakennus- ja kuljetusalan tuoreet kuulumiset
30.01.2023 7:00Vaihtoehtoiset käyttövoimat raskaassa liikenteessä ja puutavara-autoissa tulevaisuudessa Suomessa
30.01.2023 3:00Muoviton selluntuotanto alkaa kannolta.
30.01.2023 0:03Suomalaisen raakapuun kuletusketjun muovittomuuteen vastaa ainoana Suomen metalliteollisuus muovittomine pintakäsittelyineen.
30.01.2023Pulverimaalauksissa on suuria laatueroja - aina pinnoilta irtoaa muovia, mutta toisista enemmän ja toisista paljon vähennän. - Mutta kaikista irtoaa.
29.01.2023 18:00Metsäteollisuuden muovittomuusvaade yhdessä luontodirektiivien kanssa asettavat rajat lopulta nollaan nykymuotoisen muovin käytössä .
29.01.2023 17:00Olemme kehittäneet pankkomallistot, jotka eivät ole jäljitelty mistään puutavara-autojen pankkomallista.

Siirry arkistoon »