Tolppien liukuestepinnat- lisäturvallisuutta äkkijarrutuksissa.

29.09.2022 0:03

aluliuku_rautahammas_2.jpgalu_tolppaliukueste_kuormassa.jpg

Puutavaranipun luiston estävät vähintään 10 mm korkeat liukuestesermit ovat pakolliset puutavarapankkojen runkojen kuormaavasten olevissa pinnoissa. Tolppien liukuesteitä sensijaan eikä myöskään pankkorunkojen hammastusta ole maantiekuljetusten asetuksissa suoranaisesti vaadittu.

Hyvään uormansidontaan vaikuttaa asetusten vaatimusten lisäksi myös kuormatilan ja kuorman välinen kitka.Joittenkin alumiinipankkomallien ja vanhempien teräspankkojen liukuestesermit ovat leveitä ja pyöreitä ja tolpat ovat joskus täysin pyöreänurkkaisia, joten niitten kitkavaikutukset jäisellä ja liukkaalla puulla ovat minimaalisen pienet.Näissä tapauksissa perinteiset kuormasidonnat eivät estä riittävän tehokkaasti nippujen liikkeellelähtöä ääritilanteissa.

Terminator XXL liukuestepinnat ovat maantiekuljetuksissa tehokkuudessaan aivan omassa turvallisuusluokassaan.

alu_rautatievaunupankko_liuku.jpg

Terminator XXL pankkojen 100%:ssa liukuestepinnoissa käytetään rautatievaunupankoissa hyväksi todettua tolppien liukuestepintoja antamaan nipuille pitoa ylös saakka.

Rautatievaunupankoissa tutkittiin aikoinaan mahdollisuutta poistaa kuormasiteet kokonaan, koska ne aiheuttivat lukuisia tapaturmia ja kuolemantapauksia siteitten poistovaiheissa vaunujen purkupaikoilla.

Teräspankkojen tolppien liukuesteet kokeiltiin 80 -luvulla lukuisissa törmäystesteissä ja niitä vertailtiin perinteisten pyöreäpintaisten ja pelkillä runkojen liukuesteillä varustettuihin pankkoihin.Näissä testeissä tolppien liukuesteet osoittivat ylivoimaisen pitotehonsa, joten kuormasiteet junanaunujen uusissa tolppamalleissa voitiin katsoa tarpeettomiksi.

Terminator XXL pankkorunkojen liukuesteet tehostettuna "rautahampailla" pitävät nipun pohjan liikkumattomana kovissakin rysäyksissä.Kun niput on sidottu asetustenmukaisesti ja kun tolpat on terävällä liukuestesermillä ehostetut,antaa se suojaa niin nosturihytille äkkijarrutuksissa alamäissä kuin autonhytille äkkipysäyksissä.

Tolppaliukuesteet nopeuttavat myös kuormausta.

alu_junakuormaus.jpg
Terminator XXL tolppien luistamattomat liukuestepinnat helpottavat ja nopeuttavat kuormausta, kun puut ei pääse luistelemaan tolpalla. - Kuormaus niin junavaunupankkoihin, kuin Terminatoreihinkin on täsmällistä ja hallittua.
-Junakuormat kulkevat turvallisesti sitomattominakin.

Terminator XXL pankkojen "purevat"  100% :set liukuestepinnat parantavat myös yhdistelmän ajo-ominaisuuksia tukevoituneen kuorman ja madaltuneen kuorman painopisteen ansiosta!!!

XXhj.

Pankkorunkojen rautahammastus sekä tolppissa ylös saakka ulottuvat liukuestepinnat lisäävät pankkojen ja tolppien pintakitkan moninkertaiseksi.
Rautahammastus sekä 100% tolppaliukuesteet ovat käytössä maantieliikenteessä vain Terminatoteissa.

05.12.2022 3:00Kun suunnittelin Alukarikan ja niitten teippaukset vuonna 1976 oli tietotaso toinen,
05.12.2022 0:07Pinnoituskin kehittyy vain "kantapään kautta".
04.12.2022 18:00Kuumasinkitys suunnittelun ja valmistuksen kannalta
04.12.2022 17:00Teräskappaleitten kuumasinkitysprosessi takaa pitkän käyttöiän .
04.12.2022 15:00Kuumasinkitysprosessi.
04.12.2022 13:00Purkukonekouria on monia malleja, joista suuri osa onnistuu kuumasinkitä liki sellaisenaan.
04.12.2022 11:00Puuravarayhdistelmän kuormaimen muuttaminen riittävän muovittomaksi onnistuu helpolla.
04.12.2022 10:35KATSO TÄSTÄ VIIKON 48/2022 LÄHETYS - Ammattilehden Hyviä uutisia! tarjoaa metsä-, maarakennus- ja kuljetusalan tuoreet kuulumiset
04.12.2022 9:00Puutavarayhdistelmässä on kuormatila ja etuseinä muoviton - vain koura korjataan.
04.12.2022 7:00Alokoneenkin muovittomaksi muutostyöt on hallinnassa, ja helppoja.

Siirry arkistoon »