Uusi turvallisuusasetus tuo uusia turvajärjestelmiä kuorma-autoihin

25.05.2023 15:00

Volvo Trucks tuo markkinoille useita uusia turvajärjestelmiä ajoneuvoihinsa. Osa uusista ominaisuuksista on kehitetty täyttämään tai jopa ylittämään EU:n päivitetyn turvallisuuslainsäädännön, yleisen turvallisuusasetuksen (GSR), joka tulee voimaan heinäkuussa 2024. GSR:n, joka tekee useista edistyneistä kuljettajan tukijärjestelmistä pakollisia.

ovivaroitin.jpg

Asetuksen tavoitteena on lisätä liikenneturvallisuutta ja parantaa kuljettajien, jalankulkijoiden ja pyöräilijöiden suojelua. Ottamalla lainsäädäntöä käyttöön EU aikoo säästää yli 25 000 ihmishenkeä ja välttää 140 000 loukkaantumista vuoteen 2038 mennessä.

Yksi Volvon tuomista ominaisuuksista on uusi etutörmäysvaroitin. Järjestelmä on suunniteltu havaitsemaan etututkan ja kameran avulla, jos pyöräilijä tai jalankulkija on kuorma-auton edessä riskialueella, ja varoittaa kuljettajaa välittömästä törmäysvaarasta. Toinen ominaisuus on uusi oven avaamisen varoitusjärjestelmä. Tämä järjestelmä on suunniteltu varoittamaan, jos jalankulkija, pyöräilijä tai auto lähestyy kuorma-autoa takaapäin, samalla puolella kuorma-autoa, jossa ovi avataan.

"Kehitämme ja otamme käyttöön jatkuvasti lisäturvajärjestelmiä, jotka voivat parantaa kuljettajan kykyjä ja auttaa suojelemaan sekä heitä että ihmisiä, joiden kanssa he jakavat tien. Volvo Trucksilla pitkän aikavälin visiomme on nolla tapaturmaa, ja turvallisuus on kaiken toimintamme ytimessä. Näiden uusien järjestelmien avulla otamme tärkeitä askelia saavuttaaksemme nämä tavoitteet”, sanoo Anna Wrige Berling, Volvo Trucksin liikenne- ja tuoteturvallisuusjohtaja.

"Suhtaudumme myönteisesti tiukempiin turvallisuusmääräyksiin, ja Volvo Trucks tarjoaa jo muita järjestelmiä, jotka tulevat pakollisiksi vuonna 2024 GSR:n myötä", Anna Wrige Berling sanoo. 

Volvo Trucksin uudet turvallisuusominaisuudet ovat:

Etutörmäysvaroitin (sisältyy GSR:ään)
Etututkaa ja kameraa käytetään havaitsemaan, jos joku on kuorma-auton edessä. Järjestelmä varoittaa kuljettajaa visuaalisella ja äänimerkillä, jos on olemassa välitön törmäysvaara.

Älykäs nopeusavustin (sisältyy GSR:ään)
Tämä ominaisuus pitää kuljettajan ajan tasalla nopeusrajoituksista tunnistamalla nopeusmerkit ja näyttämällä rajoituksen kojetaulussa. Järjestelmä näyttää todellisen ajoneuvoyhdistelmän nopeusrajoituksen ja varoittaa sekä visuaalisilla että äänihälyttimillä, jos nopeusrajoitus ylittyy.

Rengaspaineen valvontajärjestelmä (sisältyy GSR:ään)
Tämä järjestelmä valvoo kuorma-auton ja perävaunun rengaspaineita. Uusi GSR-asetus määrää, että jos paine putoaa 20 % vertailupaineen alapuolelle, kuljettajalle tulee ilmoittaa kuljettajan näytön kautta. Volvon järjestelmä ylittää lakisääteiset vaatimukset antamalla kuljettajan valita varoituksen jopa vaadittua 20 %:n painehäviötä aikaisemmin. Järjestelmä pystyy valvomaan monenlaisia ​​ali- ja ylipainelukemia. Lisäksi parempi energiatehokkuus saavutetaan, kun rengaspaineet ovat aina optimaaliset.

Ovenavausvaroitin
Tämä järjestelmä, joka on käytettävissä kuorma-auton molemmilla puolilla, varoittaa, jos liikkuva kohde, kuten jalankulkija, pyöräilijä tai auto lähestyy takaapäin valvotulla alueella, samalla puolella kuorma-autoa, jossa ovi avataan. Järjestelmä on aktiivinen, kun kuorma-auto on pysähdyksissä ja kaksi minuuttia sen jälkeen, kun moottori on sammutettu.

Automaattinen pito
Auto Hold -ominaisuus auttaa pitämään kuorma-auton paikallaan, kunnes kaasupoljinta painetaan. Tämä rauhoittaa ja auttaa kuljettajaa mäissä.

Älykäs nopeusavustin on saatavilla useimmilla markkinoilla, kun taas muut järjestelmät ovat maailmanlaajuisesti saatavilla diesel-, kaasu- ja sähkövoimansiirrolla varusteltuihin Volvo FH-, FM- ja FMX-malleihin tämän vuoden syyskuusta alkaen. Volvo FL- ja FE-mallit saavat turvajärjestelmät osana GSR-parannuksia vuoden 2023 loppuun mennessä.

10.06.2023Hyödynnä nyt PALJOUSALENNUS: - TÄSSÄ ON AJANTASAINEN,noin 200 Terminatorin valmisvaraston mitat ja pankkomäärät, sekä toimitusten pinnoitevaihtoehdot.- Tilaa omasi, ennen vähintään 200-300.euron/kpl? = 10%-15% hinnankorotuksia!!!
07.06.2023Kiinteätolppaiset Evolutionit ovat nyt tilattavissa - varaa omasi!!!
02.06.2023KATSO TÄSTÄ 2.6. LÄHETYS - Ammattilehden Hyviä uutisia! tarjoaa kuljetus-, maarakennus- ja metsäalan tuoreet kuulumiset
10.06.2023 15:00KATSO TÄSTÄ 9.6 - 10.6. LÄHETYS! Ammattilehden laaja raportti Stadin Mörinöiltä - mielenkiintoista kone ja kuljetusalan asiaa
10.06.2023 13:00Niin, - mitä kaikkea raakapuuyhdistelmässä siirrellään???
10.06.2023 13:00Mitä siirrellään , ja miks 1.????
10.06.2023 11:00Suomalaiset puutavara-autoilijat ovat "siirtyleitten" mestareita !!!
10.06.2023 9:00Mistä johtuu puutavarayhdistelmän monimuotoisuus ????
10.06.2023 7:00Terminator-, ja TimberMaxx tekniikka ohitti junavaunupankkojen ominaisuudet, mutta missä???
10.06.2023 3:00TimberMaxxit ja Terminatorit tulivat junavaunupankkojen tasolle vasta yli 10 vuotta myöhemmin.

Siirry arkistoon »