Niemi Palvelut tuo napapiirin pohjoispuolelle alueen ensimmäisen raskaan liikenteen ladattavan hybridin

02.06.2023 17:00

niemipalvelut.jpg

Niemen erinomaiset kokemukset sähkökuorma-autosta rohkaisivat tuomaan Scanian ladattavan hybridin leveysasteille, jossa niitä ei ole ennen ollut. Hybridikuorma-auton tuominen pohjoiseen tukee Niemen tavoitetta olla raskaan liikenteen uudistusten edellätekijä.

Niemi Palvelut tuo pohjoisimmalle toimipisteelleen Rovaniemelle Elenin, napapiirin pohjoispuolen ensimmäisen ladattavan hybridikuorma-auton. Ekologinen ja sähköajossa äänetön hybridi on uusi kokeilu näillä leveysasteilla - se on ensimmäinen askel pitkien matkojen pohjoisen sähköistämisessä. 

”Myös muut toimipisteemme toivoivat auton käyttöönsä, mutta haluamme testata sen käyttäytymistä ääriolosuhteissa. Hybridin tuominen pohjoiseen tukee tavoitettamme olla omalta osaltamme sähköistämässä koko Suomen raskasta liikennettä. Ilman Scanian ladattavaa hybridiä, emme tätä voisi tehdä”, kertoo Niemi Palveluiden johtaja Juha Niemi.

Pitkät välimatkat, latausverkoston puute ja kylmyys tuovat omat haasteensa sähköajoneuvojen käyttöön Pohjois-Suomessa, vaikka raskaan liikenteen ajoneuvoissa akuston lämmönhallinta onkin henkilöautoja parempi. Näistä syistä Rovaniemelle tuotu kuorma-auto on täyssähköisen sijasta juuri hybridi. 

”Ajamme suurimman osan ajasta kaupunkialueella, jolloin voimme kulkea pelkästään sähköllä. Pitkillä välimatkoilla kuljemme niin pitkälle sähköllä (n. 70 km) kuin pääsemme ja loppumatkan ajamme fossiilittomasti uusiutuvalla dieselillä. Otamme myös käyttöön oman teholatausaseman, jolla takaamme latauksen laadun ja nopeuden”, Niemi kertoo. 

Niemi tulee tämän vuoden aikana ottamaan käyttöönsä kaikkiaan liki 20 uutta ajoneuvoa, joista valtaosa on sähköisiä. 

Ensimmäisen täyssähköisen kuorma-auton käyttöönotto sujunut loistavasti

Vuosi sitten käyttöön otettu sähkökuorma-auto Electra oli Niemen ensimmäinen iso täyssähköinen muuttoauto. Sen erikoisuutena on auton korin katolle asennettu aurinkosähköjärjestelmä, jonka tuottamaan energiaa hyödynnetään lisälaitteiden käytössä.

Electran käyttöönotto on sujunut hyvin, ja autoa on pystytty käyttämään täysin samoissa tilanteissa kuin muitakin. Sillä ajetut matkatkin ovat olleet pidempiä kuin Niemellä oltiin alun perin ajateltu. 

Tämän vuoden aikana Niemi sähköistää koko maan, kun kaikilla sen yhdeksällä toimipisteellä otetaan käyttöön sähköajoneuvoja. 

”Kalustomme sähköistäminen mukailee kalustostrategiaamme. Tavoitteenamme on täysin nollapäästöinen kalusto vuonna 2030. Tämä tarkoittaa, että tavoitevuoteen mennessä 64 % kalustosta kulkee sähköllä ja loput biokaasulla sekä mahdollisilla uusilla tulevaisuuden käyttövoimilla”, Niemi summaa.

23.09.2023KATSO TÄSTÄ 22.9. LÄHETYS - Ammattilehden Hyviä uutisia! tarjoaa kuljetus-, maarakennus- ja metsäalan tuoreet kuulumiset
18.09.2023KATSO TÄSTÄ 15.9. LÄHETYS - Ammattilehden Hyviä uutisia! tarjoaa kuljetus-, maarakennus- ja metsäalan tuoreet kuulumiset
18.09.2023Lisätietoja "muovinpoiston erityisoperaatiosta" hintaluokkineen ja aikatauluineen.
24.09.2023 0:07Hakkuukone mittaustilasto vuodelle 2022 julkaistu
23.09.2023 19:00Miksi "tuuninkimiehet" eivät keiku tuottavuustilastojen kärkisijoilla.
23.09.2023 15:00Miksi metsäkoneita ei tuunata.
23.09.2023 13:00Mitä eroa on "tuuningilla", tuottavuudella, , ja turvallisuudella ???
23.09.2023 11:00Tekninen kouluttaja Rami Vähävirta on nähnyt autoilun sähköistymisen
23.09.2023 9:00Raakapuun käsittelyn 100%:nen nuovittomuusvaade päättyy tehdaspurussa.
23.09.2023 7:00Firestonen uusi kuorma-autojen rengasvalikoima tarjoaa paremman kilometrituloksen ja polttoainetehokkuuden

Siirry arkistoon »