Ponsselta uusia ratkaisuja tuottavuuden ja kannattavuuden parantamiseksi

15.06.2024 11.00


buffalo.jpg

Ponsse esittelee uusia ominaisuuksia, jotka tukevat metsäkoneenkuljettajien päivittäistä työtä ja auttavat metsäkoneyrittäjää seuraamaan kaluston kannattavuutta ja tuottavuutta. PONSSE Scale -langaton kuormainvaaka hallinnoi kuormatietoja kaikissa työvaiheissa, ja PONSSE High-Precision Positioning -ratkaisu näyttää kuljettajalle koneen ja harvesteripään tarkan sijainnin.

Esittelemme myös fossiilittoman teräksen materiaalikonseptin. Ponsse on maailman ensimmäinen metsäkonevalmistaja, jonka metsäkoneesta osa on valmistettu SSAB:n fossiilittomasta teräksestä. 

Tavoitteena fossiiliton tulevaisuus

Ponsse on valmistanut Vieremän tehtaalla PONSSE Buffalo -kuormatraktorin kuormatilan SSAB:n fossiilittomasta teräksestä. Tämä on materiaalikonsepti, jossa panostetaan metsäkonevalmistuksessa käytettävän uuden materiaalin työstettävyyteen, käyttäytymiseen ja ominaisuuksiin. Kuormatila on suunniteltu vain materiaalitestausta varten, eikä se vastaa tuotantomalleja. Materiaalikonsepti on osa FORWARD27-ekosysteemihanketta. 

PONSSE_Scale_press_FIN.jpg

PONSSE Scale langaton kuormainvaakajärjestelmä

PONSSE Scale on langaton kuormainvaakajärjestelmä, joka punnitsee kuorman sekä lajittelee, tallentaa ja hallinnoi kuormatiedot kaikissa työvaiheissa. Kerätty punnitustieto helpottaa kuormankäsittelyrutiineja. Tarkat painomittaukset takaavat optimaalisen kuorman kaikkina aikoina. Punnitus on täysin automaattista sekä lastaamisen että purkamisen aikana, ja kuormasta rekisteröidään yksityiskohtaiset tiedot. Painotulokseen ei vaikuta se, tartutaanko kuormaan keskeltä vai epäkeskisesti. Kuormatiedot, kuormapäiväkirjat ja mittaustarkkuus ovat saatavilla helposti luettavissa raporteissa. PONSSE Scalen säänkestävyys on erinomainen, ja tulokset ovat tarkkoja sekä kuumissa kesälämpötiloissa että talven pakkasissa.

PONSSE Scale voidaan asentaa kaikkiin uusiin PONSSE-kuormatraktorimalleihin.

PONSSE High-Precision Positioning

PONSSE High-Precision Positioning on ratkaisu, jonka avulla koneen kuljettaja näkee sekä koneen että harvesteripään tarkan sijainnin. Tämä varmistaa tehokkaan hakkuutoiminnan myös muuttuvissa olosuhteissa. Ratkaisussa hyödynnetään alan johtavia navigointi- ja paikannustyökaluja sekä Ponssen omia edistyksellisiä teknologioita, kuten Active Cranea. Näin päästään luotettavuuden tasolle, johon perinteiset paikannusjärjestelmät eivät useinkaan yllä. High-Precision Positioning -ratkaisu näyttää harvesteripään tarkan sijainnin karttanäkymässä. Näin puunkorjuun tuottavuutta voidaan tehostaa merkittävästi. Ratkaisu näyttää kuljettajalle selkeästi alueet, joilta puut on korjattava, sekä alueet, joita on vältettävä. Jokaisen kannon sijainti tallennetaan tuotantotiedostoon, ja kuormatraktorin kuljettaja näkee selkeästi harvesterin tekemän ajouran. 

Uudet ratkaisut parantavat toiminnan tuottavuutta ja turvallisuutta. Ne myös varmistavat, että työmaa valmistuu luotettavasti ja vastuullisesti aikataulun ja budjetin puitteissa.

High-Precision Positioning on saatavilla Suomessa, Ruotsissa ja Saksassa kaikkiin PONSSE-harvestereihin, joissa on käytössä Active Crane, ja sen voi myös asentaa jälkikäteen. Saatavuudesta muilla markkinoilla tiedotetaan myöhemmin. 

22.07.2024 17.30Metsäalalla investoidaan - lähde mukaan mainoksella syksyn Metsäalan Ammattilehteen
22.07.2024KATSO TÄSTÄ 19.7. LÄHETYS! - Ammattilehti on tuottanut viikoittaisen uutislähetyksen jo 220. perjantaina peräkkäin tarjoten kuljetus-, maarakennus- ja metsäalan tuoreimmat kuulumiset tiiviinä reilun puolen tunnin pakettina.
28.06.2024 13.00LUE TÄSTÄ! Kesän jättikokoinen Metsäalan Ammattilehti on ilmestynyt
25.07.2024 3.00Stora Enso on nimittänyt uuden talousjohtajan sekä uuden johtajan Packaging Solutions -divisioonalle
25.07.2024 0.07Kilpailu EU-rahoituksesta koveni - Suomen liikennehankkeille 39,11 miljoonaa euroa
24.07.2024 17.00Pankkoleveyden 2.60 käyttö tuo 2.5 m3 lisätilan.
24.07.2024 16.00Miksi teimme pankkoihimme triplavaimentimen".- jokainenhan ymmärtää nyt sen, että miksi teemme siitä nyt 100%:sesti muovittoman.
24.07.2024 15.00Kertausta:- "NIPPU LISÄÄ" nyky-yhdistelmään - ja pelkällä pankkovaihdolla.
24.07.2024 13.00Puutavara-autovalmistajat asettavat apurunkorakenteitten lujuus- ja jäykkyysvaatimukset.cc.
24.07.2024 11.00engcon tuo markkinoille risukouran

Siirry arkistoon »