Talouselämä: Henna Wickström valittu Suomen parhaimpien naisjohtajien top 3:een

02.07.2024 3.00

hennaw.jpg

Viime viikolla Talouselämä julkaisi selvityksensä Suomen parhaimmista yrityksistä, joissa on naisjohtaja. Talousmittareiden valossa Scania Suomen toimitusjohtaja Henna Wickström nousi Suomen kovimpien toimitusjohtajien parhaimmistoon.

Talouselämän selvityksessä yrityksiä arvioitiin Talouselämän kehittämällä TE-arvosanalla, joka pisteyttää yrityksen kannattavuutta, kasvua, omavaraisuutta ja nettovelkaisuutta kouluarvosanan muotoon. Marimekon arvosana oli 9,8, ja toiseksi sijoittuivat Scania Suomi ja Helkama-Auto 9,6 tuloksen arvosanalla. Scania Suomen huipputuloksen takana toimii laaja joukko ammattilaisia, joita johtaa toimitusjohtaja Henna Wickström. 

Wickström johtaa joukkuetta, jonka tavoit­teena on asiak­kaan liike­toi­minnan edistä­minen

Kun Wickströmiltä kysytään menestyksen reseptiä, hän korostaa luottavansa ihmisiin ja yhdessä tekemisen merkitykseen:

”Näkisin että menestystämme johdattelee kantava ajatus ja missiomme ’yhtenä joukkueena autamme asiakastamme menestymään’. Tämän lauseen takana on koko toimintamme perusajatus.”

Scanian toiminta Suomessa on valtakunnallista, ja kattaa raskaan kuljetuskaluston lisäksi erillismoottoriratkaisut, linja-autoratkaisut, sekä kaikkiin tuotteisiin liittyvät huolto- ja digipalvelut, joilla asiakas saa mm. tuotteiden käytönaikaista kokonaistaloudellisuutta parannettua. Suomen Scania-perheeseen kuuluukin yli 600 ammattilaista, ja osaamisen kirjo kattaa yli 80 eri ammattinimikettä. Scanialaiset tunnetaan sitoutuneesta me-hengestään, sekä monipuolisista ja pitkistä työuristaan. Wickström itsekin on toiminut yrityksen palveluksessa vuodesta 2000 lähtien, jolloin hän aloitti kehityspäällikkönä.

Menestysresepti: Tulosten syntyminen vaatii aikaa ja muutosta

Vuosituhannen alussa yrityksen palveluissa ja toimintatavoissa otettiin Wickströmin luotsaamana tavoitteeksi asiakkaan menestymisen takaaminen heidän omassa liiketoiminnassaan. Tämä kehityssuunta kantoi, ja Wickström valittiin toimitusjohtajaksi vuonna 2016. Samoihin aikoihin asiakaslähtöiset digipalvelut sekä kuljettajavalmennukset tulivat kiinteäksi osaksi Scanian kokonaisratkaisua, ja kestävän kehityksen kuljetusratkaisujen kehittäminen nousi Wickströmille tärkeäksi missioksi.

Toimitusjohtajana Wickström toimii Scanialla jo kahdeksatta vuotta. 

”Olen saanut toimia tämän organisaation toimitusjohtajana jo liki 8 vuotta ja nähnyt miten olemme onnistuneet kerta toisensa jälkeen ratkomaan haasteita, kehittymään ja pysymään ajassa. Annan tästä tunnustuksesta siksi kunnian koko tiimillemme.” -nivoo Wickström menestyksen tärkeimmäksi syyksi.

Scanian myyntijohtaja ja pitkäaikaisin johtoryhmän jäsen Frej Svartsjö on työskennellyt koko Scania-uransa ajan Wickströmin kanssa. Svartsjön mukaan yrityksessä nähtiin selkeitä muutoksia, kun Wickström siirtyi toimitusjohtajaksi: 

”Wickströmillä on selkeät tavoitteet, joita seurataan mittareiden lisäksi myös itse tekemisen kautta. Ennen kaikkea kuitenkin häntä voi pitää muutosjohtajana, sillä hänen tekemisessään näkyy, että hän on halunnut viedä yhtiötä selkeästi eteenpäin. Voisi sanoa, että sekä bisnes että toimintaympäristö on muuttunut muuttuvaiseksi. Wickströmin muutosjohtamiskyky ja edistysmyönteisyys ovat taitoja, joita ilman yritys ei olisi tähän päässyt.”

Scanian Pohjois-Euroopan johtaja James Armstrong on myös työskennellyt pitkään Scanian johtotehtävissä Wickströmin kanssa.

"Olen niin iloinen ja ylpeä, että Henna on Suomen top 3 naisjohtajien joukossa! Hän todella ansaitsee tämän tunnustuksen. Hänen johtamistyylissään yhdistyvät vahva empatia kaikkia työntekijöitä ja asiakkaita kohtaan sekä hänen syvällinen tietämyksensä Scanian liiketoiminnasta. Me Scanialla haluamme todella lisätä naisten määrää yrityksessä ja erityisesti johtotehtävissä. Toivon, että Hennan saavutus on vahva rohkaisu sille, että yhä useammat naiset hakeutuvat alallemme ja löytävät mahdollisuuksia kasvaa ja kehittyä yrityksessämme.", kuvailee Armstrong uutisia.

Menes­tyksen varmis­ta­minen

Wickströmin mukaan jokainen yritys, jossa toimitaan aidosti asiakaslähtöisesti tulevaisuuden haasteiden edessä, on hyvällä tiellä matkalla menestykseen. Tulokset eivät synny yhdessä yössä.

”Asiakaslähtöinen toimintamme, korkealaatuiset ja kestävät kuljetusratkaisut, jotka vastaavat tämän päivän ja tulevaisuuden tarpeisiin sekä jatkuva parantaminen systemaattisesti ja pitkäjänteisesti, yhdessä tiiminä, takaavat meille ja asiakkaillemme menestyksen jatkossakin. Keskitymme edelleen siihen, että voimme tarjota parhaita mahdollisia ratkaisuja asiakkaillemme. Haluamme olla edelläkävijä alallamme ja johtaa toimialan murrosta kohti kestävää liikennettä.”

Talouselämän artikkelin Suomen parhaista naisten johtamista yrityksistä löydät Talouselämän verkkosivuilta: 

https://www.talouselama.fi/uutiset/tassa-ovat-suomen-parhaat-naisten-johtamat-yritykset/357948f2-f78e-48a2-8045-a8d8f5f2682b

13.07.2024KATSO TÄSTÄ 12.7. LÄHETYS! Ammattilehden Hyviä uutisia! tarjoaa kuljetus-, maarakennus- ja metsäalan tuoreet kuulumiset sekä purku- ja kierrätysalan asiaa
28.06.2024 13.00LUE TÄSTÄ! Kesän jättikokoinen Metsäalan Ammattilehti on ilmestynyt
14.07.2024 3.00Metso toimittaa jauhinmyllyjä kriittisten mineraalien projektiin Yhdysvalloissa
14.07.2024 0.07Terminatoreitten ja TimberMaxxien kehityskaari alkoi keväällä 1976, 48 vuotta , ja 37 pankkomallia sitten.
13.07.2024 18.00Ford Capri palaa sähköistyneenä markkinoille 30 vuoden tauon jälkeen
13.07.2024 17.00Me kehitämme itseämme, ja tuotteitamme 100%:sesti muovittomaksi kannolta tehdasprosesseihin.
13.07.2024 15.00Olemme tietoisia siitä, että muovituotteet lähtevät raakapuun korjuu-, ja kuljetusketjusta kymmenessä vuodessa.
13.07.2024 13.00Lujat, ja ultralujat teräkset kuumasinkittynä ovat ehdotomia perusmateriaaleja puutavara-autovarusteissa.
13.07.2024 12.00Riikosen pojat kopioivat luvatta ketjupuikkarimme, mutta myös kehittivät sitä.
13.07.2024 11.00Kuumasinkityksellä on 20 vuoden pinnoitetakuu

Siirry arkistoon »