L5 Navigation -koneohjausta myös traktorikaivuriin "Laitteen käytön helppous naurattaa"

05.07.2024 3.00

oulu1.jpg

L5 Navigation tarjoaa koneohjausratkaisut kaikkiin maanrakennuskoneisiin, kuten kaivinkoneisiin, pyöräkuormaajiin, kaivurikuormaajiin, traktorikaivureihin ja poravaunuihin. Kävimme tutustumassa Oulussa Lännen traktorikaivuriin asennettuun ainutlaatuiseen L5 Navigation U3D-XL koneohjausjärjestelmään. 

L5 Navigation on kasvattanut tasaisesti käyttäjäkuntaansa Suomessa vaikkakin takana on vasta pari vuotta aktiivista markkinointia.

- Ihan hyvin on lähtenyt liikkeelle, pidämme hyvää huolta asiakkaistamme ja uskomme sekä hyvän tuotteen että palvelun tuovan meille lisää asiakkaita. Yhdistämme markkinoiden parhaat ratkaisut erinomaiseen hinta-laatusuhteeseen. Tavoitteenamme on tarjota asiakkaillemme paras hyöty oikeaan hintaan, sanoo L5 Finland Oy:n Sven-Erik Emtö

L5 koneohjausjärjestelmät ovat saaneet hyvää palautetta käyttäjiltään Suomessa.

- Helppokäyttöisyys - ne jotka ovat tottuneet aikaisemmin käyttämään jotain toista järjestelmää, ovat todenneet, että tämä on oikeasti helppo käyttää. 

oulu4.jpg

Jakke Hyvärinen (vas.), Juha Vuoti, Jani Korkiakoski ja Sven-Erik Emtö työmaalla Oulussa.

Tänä päivänä 3D-laitteet ovat jo lähes pakolliset työmailla.

- Lähtemällä mukaan 3D-maailmaan urakoitsijan reviiri kasvaa ja pystyy kilpailemaan kaikista urakoista, sillä usein vaaditaan tarjousvaiheessa jo 3D-laitteiden olemassaoloa. L5 on järkevä ratkaisu 3D-koneohjausta hankittaessa.

Palveluverkostoa on laajennettu vastaamaan asiakkaiden tarpeita.

- Esimerkiksi Konekorjaamo Riikonen Joensuussa ja Uudenmaan Raskashuolto Tuusulassa ovat uusimpia yhteistyökumppaneitamme. Asentajapuolella olemme kasvattaneet verkostoamme palvellaksemme asiakkaitamme entistäkin paremmin. Oli asiakas missä päin tahansa Suomea, niin palvelu pelaa. Myös myyntiimiä on vahvistettu koneohjausjärjestelmien myynnin konkarilla Jakke Hyvärisellä, jolla on taustaa myös kaivinkonemyynnin puolelta. Lisäksi Vesa-Matti Tanhuanpää aloitti 15.4.2024 L5 Finland Oy:n Country Managerina, Vesa-Matti on pitkän linjan koneohjausmies, sanoo Emtö.

oulu2.jpg

- Ei tarvi vaihdella näytön paikkaa, kun se pyörii penkin mukana. Vaihtoon edestä taakse menee vain pari sekuntia, sanoo Juha Vuoti.

Ainutlaatuinen traktorikaivuriversio

L5 Navigationin koneohjausjärjestelmä on merkiltään L5 U3D, josta on saatavilla eri käyttötarkoituksiin soveltuvia versioita – yleisin näistä on kaivinkoneisiin tarkoitettu L5 U3D-X. Lisäksi valikoimassa on muun muassa ruoppaukseen (U3D-XD), pyöräkuormaajiin (U3D-L), kaivurikuomaajiin (U3D-X / U3D-XL), paalutuskoneisiin (U3DPile), porauksiin (U3DDrill) ja puskutraktoreihin (U3D-DA / U3D-DG) suunnittellut mallit. Oulussa uudella Lännen traktorikaivurilla urakoivan Maansiirto P&J Vuoti Ky:n koneessa on siihen soveltuva järjestelmä.

- Tässä koneessa on L5 Navigation U3D XL -järjestelmän täysversio, jossa laite toimii molemmissa päissä. Siitä on saatavissa myös vain kaivuripäähän asennettava versio (U3D-X), jos ei tarvetta monitoimikonekäytölle ole. Traktorikaivuriversio eroaa perinteisestä siinä, että tarvitaan kaksi erilaista anturia: tyvianturi puomen tyvessä sekä aisastossa toisessa päässä oma anturi. Alkujaan tämä järjestelmä on kehitetty meillä Ruotsissa Huddig-koneisiin, mutta nyt se on saatavilla myös kotimaisiin Lännen traktoreihin, sanoo L5 Finland Oy:n Jani Korkiakoski.

Kyseessä ainutlaatuinen traktorikaivuriversio, jossa on etu- ja takapää asennettu samaan näyttöön. 

- Laite on helppo käyttää, penkkiä kääntämällä aktivoituu joko etu- tai takakuormaaja käyttöön. Kaikki liikkuvat osat ovat anturoitu, jopa linkku on anturoitu. Meillä voi lautasantennit olla hytin katolla, koska kaikki liikkuvat osat ovat anturoitu. Käyttö on todella helppoa, ei tarvitse enää komponentteja irrotella ja siirrellä. Laitteet ovat koko ajan toimintakunnossa ja valmiina, toteaa Korkiakoski.

oulu3.jpg

Eri tasomallit voidaan ladata nopeasti tiedostoista ja useampi tasomalli voi olla samaan aikaan päällä - mikä helpottaa työntekoa selvästi.

Useampi malli samaan aikaan näytöllä

Maansiirto P&J Vuoti Ky hankki uuden tyylikkään vihreän Lännen traktorikaivurin 2023 maaliskuussa.

- Täytyy sanoa, että oli kaikkineen onnistunut hankinta, kruununa onnistunut värivalinta. Teemme Oulun seudulla kunnallistekniikkaa uudisrakennusalueille eli pääasiassa teitä ja tontteja. Kesäisin tehdään myös saneeraustöitä, sanoo yrittäjä Juha Vuoti

Kone on varustettu L5 Navigation U3D-XL koneohjausjärjestelmällä. 3D laitteet ovat Vuodille tuttuja, mutta kyseessä on ensimmäinen L5 Navigationin tuote.

- Hyvin on toiminut. Laitteen käytön helppous kyllä hymyilyttää ja L5 on tosi tarkka sekä helppokäyttöinen laite. Koneessamme on molemmat päät jatkuvasti aktiivisena ja on todella helppo kääntää edestä taakse ja päinvastoin. Penkki käännetään, kosketusnäytöltä valitaan kauha ja aletaan töihin. Vaihtoon menee vain pari sekuntia.

Eli ei tarvitse hyppiä ohjelmista toiseen?

- Ei tarvi ei. Eikä vaihdella näytön paikkaa tai muuta, näyttö pyörii penkin mukana, joka on aivan ehdoton juttu. 

Yksi työtä helpottavista eduista on tasomallien lataaminen ja niiden käyttö samaan aikaan. 

- Mallivalikosta löytyy eri pinnat, joista valitaan halutut näytölle. Kone lataa mallit todella nopeasti. Eri pinnat tulevat näytölle valmiina kerroksittain eli ei tarvi erikseen hyppiä pinnalta toiselle vaan kaikki mallit voivat olla kerralla päällä. Tämä nopeuttaa ja selkeyttää työntekoa selvästi, kehuu Vuoti lopuksi. 

oulu6.jpg

Antureita koneessa on useita, muun muassa puomin tyvessä oleva tyvianturi ja puomin anturi.

 

13.07.2024KATSO TÄSTÄ 12.7. LÄHETYS! Ammattilehden Hyviä uutisia! tarjoaa kuljetus-, maarakennus- ja metsäalan tuoreet kuulumiset sekä purku- ja kierrätysalan asiaa
28.06.2024 13.00LUE TÄSTÄ! Kesän jättikokoinen Metsäalan Ammattilehti on ilmestynyt
14.07.2024 3.00Metso toimittaa jauhinmyllyjä kriittisten mineraalien projektiin Yhdysvalloissa
14.07.2024 0.07Terminatoreitten ja TimberMaxxien kehityskaari alkoi keväällä 1976, 48 vuotta , ja 37 pankkomallia sitten.
13.07.2024 18.00Ford Capri palaa sähköistyneenä markkinoille 30 vuoden tauon jälkeen
13.07.2024 17.00Me kehitämme itseämme, ja tuotteitamme 100%:sesti muovittomaksi kannolta tehdasprosesseihin.
13.07.2024 15.00Olemme tietoisia siitä, että muovituotteet lähtevät raakapuun korjuu-, ja kuljetusketjusta kymmenessä vuodessa.
13.07.2024 13.00Lujat, ja ultralujat teräkset kuumasinkittynä ovat ehdotomia perusmateriaaleja puutavara-autovarusteissa.
13.07.2024 12.00Riikosen pojat kopioivat luvatta ketjupuikkarimme, mutta myös kehittivät sitä.
13.07.2024 11.00Kuumasinkityksellä on 20 vuoden pinnoitetakuu

Siirry arkistoon »