UUSI JAGUAR XE MÄÄRITTÄÄ URHEILULLISEN SEDANIN KÄSITTEEN UUDELLEEN/Tiedote2014.

10.07.2024 9.00

Jaguar Finland & Baltics

LYHYESTI

• Uusi Jaguar XE: todellinen kuljettajan auto ylempään keskiluokkaan

• Alumiini-intensiivinen itsekantava korirakenne – ensimmäisenä luokassaan

• Dynaaminen muotoilu, klassinen taakse painottuva asento

• Pienin, kevyin ja jäykin Jaguar-sedan

• Kaikkien aikojen aerodynaamisin Jaguar: Cd 0,26

• Kaksoiskolmiotuet ja Integral Link -jousitus takaavat tarkan ja joustavan ajettavuuden

• Taloudellinen 2,0-litrainen Ingenium-dieselmoottori:163 hv, 3,8 l/100 km, 99 g/km CO2

• Mekaanisesti ahdettu 3,0-litrainen V6: 340 hv, 0-100 km/h: 5,1 s

• 6-vaihteinen käsivalintainen ja 8-vaihteinen automaattivaihteisto

• Sähköinen ohjaustehostin takaa esimerkillisen reaktiivisuuden, CO2-säästöt jopa 3 prosenttia

• Uusi intuitiivinen InControl-tieto- ja -viihdejärjestelmä 8 tuuman kosketusnäytöllä

• Jaguarin All Surface Progress Control -tekniikan ensiesittely: mullistava järjestelmä, joka maksimoi pidon hitaissa nopeuksissa vaikeissa olosuhteissa

• Jaguar Drive Control: Eco-, Normal-, Winter- ja Dynamic-tilat

• Stereokameratekniikkaa käyttävä automaattinen hätäjarrutustoiminto, kaistavahti ja automaattinen kaukovalotoiminto

• Lasertuulilasinäyttö heijastaa korkean kontrastin värikuvia

• Konepelti tarjoaa parempaa jalankulkijaturvallisuutta


YHTEENVETO

Jaguar XE määrittelee urheilullisen sedanin konseptin uudelleen ja on luokassaan todellinen kuljettajan auto. Sen kevyt rakenne, virtaviivainen muotoilu, ylellinen sisustus ja loistava ajettavuus kunnioittavat yhtiön perustajan, Sir William Lyonsin, visiota: ‘auto on luomistamme asioista elävin’.

Takavetoinen XE on luokkansa ainoa auto, joka käyttää alumiini-intensiivistä monokokkia. Tämä erittäin kestävä mutta kevyt rakenne yhdessä kaksoiskolmiotukia käyttävän etujousituksen ja Integral Link -taka-akselin kanssa varmistaa XE:n innovatiivisen ajodynamiikan.

Jaguarin johtava ammattitaito alumiinirakenteiden saralla mahdollistaa poikkeuksellisen polttoainetaloudellisuuden ja vähäpäästöisyyden: uudella Ingenium-dieselmoottorilla varustettu XE kuluttaa polttoainetta vain 3,8 l/100 km ja synnyttää CO2-päästöjä 99 g/km. Se on kaikkien aikojen taloudellisin Jaguar.

Jaguar F-TYPE -mallista tutulla mekaanisesti ahdetulla 3,0 litran V6-bensiinimoottorilla varustettu XE kiihtyy 0-100 km/h jo 5,1 sekunnissa.

“XE:n käyttäytyminen vastaa viettelevän ulkoasun synnyttämiin lupauksiin. Tunteisiin vetoavaa muotoilua tukevat huippuluokan aerodynamiikka ja kehittynyt Ingenium-moottoriperhe.”

Kevin Stride, ajoneuvolinjajohtaja, Jaguar XE

Alumiini-intensiivinen Jaguar XE on ensimmäinen malli, joka on kehitetty Jaguar Land Roverin uudesta modulaarisesta ajoneuvoarkkitehtuurista. Pitkä 2 835 mm:n akseliväli ja matala istuma-asento mahdollistavat täydelliset mittasuhteet ja virtaviivaisen profiilin.

Matkustamo tarjoaa erinomaista mukavuutta ja runsaasti tilaa. Ylelliset materiaalit ja viimeistelyt yhdessä Jaguarin laadukkaan käsityön kanssa tekevät tästä luokkansa johtavan matkustamon. Jaguarin uusi InControl-tieto- ja -viihdejärjestelmä on sisätiloissa keskeisessä roolissa. Sen innovatiivinen 8 tuuman kosketusnäyttö tuo kuljettajan ulottuville nopeasti ja intuitiivisesti kaikki ominaisuudet ja toiminnot – mukaan lukien iOS- ja Android-älypuhelinsovellukset.

XE käyttää joitakin edistyksellisimpiä kuljettajan apujärjestelmiä. All Surface Progress Control (ASPC), joka on kehitetty Jaguar Land Roverin vuosikymmeniä pitkän maastojärjestelmien kokemuksen turvin, saavuttaa elektronisesti pidon sekunneissa. Se sopii ihanteellisesti heikosti pitäville pinnoille, kuten lumeen.

Laserheijastustekniikka antaa XE:n tuulilasinäytön (HUD) muodostaa terävää korkean kontrastin värigrafiikkaa (esimerkiksi ajonopeus ja navigointi) moduulista, joka on pienempi ja lähes kolmanneksen kevyempi kuin muut vastaavat järjestelmät. Selkeys säilyy myös suorassa auringonvalossa.

Tuulilasin taakse asennettu stereokamera antaa XE:lle 3D-näkymän edessä olevasta maantiestä. Näitä tarkkoja tietoja käytetään eri toiminnoissa, kuten automaattisessa hätäjarrutuksessa ja kaistavahdissa.

XE on historian jäykin ja aerodynaamisin Jaguar-sedan. Se on myös ensimmäinen Jaguar, joka on varustettu sähköisellä ohjaustehostimella. Laite on viritetty tarjoamaan erinomaista reaktiivisuutta ja tuntumaa, mutta se kuluttaa myös vähemmän energiaa kuin hydrauliset järjestelmät. XE:n omistajuuskulut ovat matalammat kuin muilla Jaguar-malleilla, ja auto on valmistettu kestävän kehityksen oppien mukaisesti.

Uutta alumiini-intensiivistä Jaguar XE -mallia valmistetaan Jaguar Land Roverin tehtaalla Solihullissa uusissa tiloissa. Huipputekninen laitos on osa 1,9 miljardin euron sijoitusohjelmaa ja luo Isoon-Britanniaan 1 700 työpaikkaa.

XE täydentää nyt Jaguar-sedanien malliston asettuen XF- ja XJ-mallien alapuolelle.

Liitetiedostot

13.07.2024KATSO TÄSTÄ 12.7. LÄHETYS! Ammattilehden Hyviä uutisia! tarjoaa kuljetus-, maarakennus- ja metsäalan tuoreet kuulumiset sekä purku- ja kierrätysalan asiaa
28.06.2024 13.00LUE TÄSTÄ! Kesän jättikokoinen Metsäalan Ammattilehti on ilmestynyt
14.07.2024 3.00Metso toimittaa jauhinmyllyjä kriittisten mineraalien projektiin Yhdysvalloissa
14.07.2024 0.07Terminatoreitten ja TimberMaxxien kehityskaari alkoi keväällä 1976, 48 vuotta , ja 37 pankkomallia sitten.
13.07.2024 18.00Ford Capri palaa sähköistyneenä markkinoille 30 vuoden tauon jälkeen
13.07.2024 17.00Me kehitämme itseämme, ja tuotteitamme 100%:sesti muovittomaksi kannolta tehdasprosesseihin.
13.07.2024 15.00Olemme tietoisia siitä, että muovituotteet lähtevät raakapuun korjuu-, ja kuljetusketjusta kymmenessä vuodessa.
13.07.2024 13.00Lujat, ja ultralujat teräkset kuumasinkittynä ovat ehdotomia perusmateriaaleja puutavara-autovarusteissa.
13.07.2024 12.00Riikosen pojat kopioivat luvatta ketjupuikkarimme, mutta myös kehittivät sitä.
13.07.2024 11.00Kuumasinkityksellä on 20 vuoden pinnoitetakuu

Siirry arkistoon »