IAA-Kuljetusnäyttely: Iveco Daily sähköistyy - Akkukapasiteettia tarjolla yli 100 kWh verran

23.09.2022 11:00

eDaily_E_Daily_Range_MY22_5234.jpg

IVECO esitteli upouuden päästöttömän eDAILYn IAA Transportation 2022 -messuilla Saksan Hannoverissa. Dailyn sähköiseksi kaksoseksi suunniteltu eDAILY kattaa kaikki kevyen hyötyajoneuvon käyttökohteet niin raskaat tehtävät kuin muunnoksetkin. Toimintamatka kaupunkikäytössä jopa 400 km. 

Tämä on ainutlaatuista markkinoilla, joilla sekä tarjonta että kysyntä keskittyvät edelleen kaupunkitoimituksiin. eDAILY laajentaa potentiaalista kiinnostusta sähköä kohtaan ja on olennainen osa liikennealan irtautumista hiilestä.

Sähkö on tulevaisuutta, ja me haluamme tuoda sähköistämisen kaikkien asiakkaidemme ulottuville. IVECOn tuotekehitysstrategian ja siirtymäsuunnitelman keskeisenä osana suunnittelimme eDAILYn. Tavoitteenamme oli tehdä sen koko mallistosta sähköinen säilyttäen samalla ominaisuudet, joista ajoneuvo tunnetaan: kestävyys, luotettavuus, monipuolisuus, kantavuus ja suorituskyky. eDAILY tuo sähkön uusiin tehtäviin ja uusille asiakkaille – siitä pitävät huolen laaja mallisto, täysin modulaarinen akkusarja ja mukautuvuus monenlaisiin muunnoksiin ja sovelluksiin, kertoo IVECO Finland OY:n Country Sales Manager Tuomas Virén.

eDaily_E_Daily_van_MY22_frontale_LHD.jpg

Uudessa eDAILYssä on päivitetty IVECO-logo

eDAILY on jo tilattavissa ympäri Eurooppaa, ja toimitukset alkavat ensi vuoden alusta. 

Erillisellä verkkosivustolla asiakkaat voivat tutustua eDAILYn omistajille räätälöityihin moniin ominaisuuksiin, kuten eMission Simulatoriin, joka on saatavana kaupoista ja IVECO ON -mobiilisovelluksesta, ja koostaa näin tehtäväänsä parhaiten sopivan ratkaisun.

eDAILY: sama tuttu Daily – mutta sähköisenä 

Koko Daily-mallisto on nyt saatavana myös päästöttömänä versiona, joka vastaa liikkuvuuden kehitystä ja täyttää monien suurkaupunkialueiden uudet pääsyvaatimukset. eDAILY on kaupungin paras pakettiauto: ainoa sähköinen kevyt hyötyajoneuvo, jonka kuormatilan koko on jopa 20 m3, hyötykuorma jopa 4,6 tonnia ja hinauskyky 3,5 tonnia.

eDaily_E_Daily_Cab_22_ambientata_04.jpg

Suorituskyky on ICE-version mukainen: Enimmäisteho 140 kW (190 CV), enimmäisvääntö 400 Nm ja enimmäisnopeus jopa 120 km/h. Ajettavuutta parantaa sähkömoottorin välittömästi käytössä oleva vääntö. Kun lisätehoa tarvitaan, kuljettajat voivat nostaa suorituskykyä aktivoimalla eDAILYn Hi-Power-toiminnon. Energiankäyttö voidaan optimoida ajotilan valitsimella, mikä mahdollistaa joko enimmäistehon oton tai tehoabsorption minimoinnin. eDAILYn One-Pedal Drive-tila helpottaa ajamista ja muuntaa jarrujen kineettisen energian sähköksi vähentäen energiankulutusta ja jarrupalojen kulumista. 

Energiaa kaikille reiteille ja jopa 50 prosentin ylläpitosäästöt 

eDAILY tarjoaa niin pitkän toimintamatkan kuin tarvitset: modulaarisen akkujärjestelmän ansiosta asiakkaat voivat valita tehtäväänsä parhaiten sopivan toimintamatkan riippumattomuustason. Kokoonpanoa voidaan päivittää milloin tahansa ajoneuvon käyttöiän aikana.

eDAILYn kattava liitettävyys mahdollistaa toimintamatkan, ajettavuuden ja käytettävyyden optimoinnin sekä lataustoimintojen ja sisäilman etäohjauksen. Esi-ilmastointi luo ajoneuvoon ihanteellisen matkustamon lämpötilan ajoneuvon ollessa vielä kytkettynä latauspistorasiaan. Todistettu luotettavuus ja sähköön liittyvät ratkaisut mahdollistavat erittäin kilpailukykyiset käyttökustannukset, mikä vähentää merkittävästi huolto- ja korjauskustannuksia dieseliin verrattuna.

eDaily_E_Daily_van_MY22_3-4_TW_LHD.jpg

Koko mallisto saatavana

eDAILY on saatavana Van-, Cab-, Crew cab-, Chassis cowl- ja Minibus-koriversioina kokonaispainoissa 3,5–7,2 tonnia, yksi- ja paripyöräisinä versioina, ja lisäksi on laaja valikoima korkeus- ja akselivälivaihtoehtoja. Kaikki vakio-Dailyn tekniikka ja mukavuusominaisuudet ovat saatavilla myös sähkömallissa, mukaan lukien älykäs ilmajousitus AIR-PRO. eDAILY on ainoa sähköinen kevyt hyötyajoneuvo, jossa on vaihtoehtoisia perävälityksiä 50C-versioissa (3,6 tai 4,44) ja 72C-versioissa (4,3 tai 5,13), jotka korostavat joko suorituskykyä tai tehokkuutta.

eDaily_E_Daily_MY22_7864.jpg

Kaikki työt onnistuvat

eDAILY tarjoaa luonnollista ja intuitiivista sähköistä liikkuvuutta ja takaa maksimaalisen energiatehokkuuden sekä hoitaa täydellisesti minkä tahansa tehtävän. Mikään tehtävä ei ole eDAILYn ulottumattomissa. Sähköjärjestelmä testattiin onnistuneesti äärimmäisissä olosuhteissa, lämpötiloissa –30 °C...+50 °C. Ylämäkilähtö on taattu jopa 30 prosentin kaltevuudessa. 

Sama tuttu erittäin vahva runko, ei ulkonevia osia ylärungossa sekä digitaaliset ja analogiset liitännät (kuten CAN BUS 2.0B) tekevät eDAILYstä mahdollisimman monipuolisen ja täydellisen sähköautopohjan muunnoksille. Valikoima jopa 15 kW:n ePTO-voimanottoja on saatavana jäähdytystä, nostureita ja muita päällirakenteita varten. Osastollamme käy ilmi niiden soveltuvuus voimanlähteiksi vaativiinkin tarpeisiin, kuten jätteenkeräykseen ja nostolavoille. Verkkoenergiaa voidaan käyttää laitteiston virransyöttöön, kun ajoneuvo on kytketty laturiin tai pistorasiaan. Pääakkujen käyttö virtalähteenä mahdollistaa sähköisten voimanulosottojen käytön myös silloin, kun sähkömoottori on sammutettuna. 

eDaily_E_Daily_MY22_6709.jpg

Huippuluokan energiaa skaalautuvilla akuilla

eDAILY voidaan varustaa yhdellä, kahdella tai kolmella akulla. Modulaarisissa 37 kWh:n FPT Industrial/Microvast -akuissa on huipputason energiatiheys (265 Wh/kg kennotasolla) ja luokkansa paras käytettävissä oleva energia, 95 prosenttia. Akut on suojattu 8 vuoden ja jopa 250 000 km:n takuulla mukaan lukien vaihto, kun kapasiteetti laskee alle 80 prosentin.

eDAILYä voi ladata julkisista latureista ja teollisuuden sekä kotitalouksien pistorasioista. Latausvaihtoehtoihin kuuluu pikalataus 80 kW:lla, jolloin saavutetaan jopa 100 km:n toimintamatkan lisäys vain 30 minuutissa. Lataamista voidaan hallita täysin erillisen sovelluksen kautta. eDAILY-etulatausporttiin pääsee helposti käsiksi riippumatta kaapelin tulosuunnasta. Pistoketta vedeltä ja pölyltä suojaavan läpän takana on LED-merkkivalo, joka näyttää selkeästi lataustilan ja -tason.

Digitaalisen aikakauden kestävä ajoneuvo

eDAILY on aina liitettynä, sillä siten voidaan parantaa asiakkaiden tuottavuutta ja kuljettajan hyvinvointia: Connectivity Box mahdollistaa reaaliaikaisen tiedonvaihdon ja tarjoaa pääsyn kaikkiin IVECO-palveluihin. eDAILY-asiakkaat voivat käyttää liitettävyyspalveluja IVECO ON -portaalin tiedonhallinta- ja verkko-API-toimintojen avulla muuttamatta tehtävänsä profiilia, työjaksoa tai toimintajaksoja.

Ajoneuvon ohjelmiston säännölliset päivitykset onnistuvat sujuvasti langattomasti. Ajoneuvosta tuotettua reaaliaikaista dataa seurataan etänä IVECO-valvomossa. Ennakoiva ja ennustava diagnoosi estää suunnittelemattomat pysähdykset ja mahdollistaa huollon oikea-aikaisen aikataulutuksen.

eDAILY-reittisovellus on vuorovaikutuksessa ajoneuvon kanssa ennustaakseen ajoneuvon toimintamatkan, määränpäähän pääsyyn tarvittavat lataukset ja tarkan saapumisajan. Toimintamatkan varmuushälytykset ilmoittavat kalustopäällikölle, kun akun jäljellä oleva lataus on lähestymässä rajaa tai kun latauksessa on ongelmia. Kalustopäällikkö voi optimoida energiankäytön ennalta asettamalla ajo- ja regeneratiiviset tilat. Energiankäytön seuranta laskee tehon absorption hetki hetkeltä (ottaen huomioon ePTO:t) ja antaa yksityiskohtaiset raportit käytetystä energiasta suhteessa kuljettuun matkaan. Älykkäällä latausohjauksella käyttäjät voivat ajoittaa lataukset parhaiten sopiviin hetkiin. 

Erityisiin e-palveluihin kuuluu IVECO ON Easy Daily -sovellus, jossa on uusia brändin sähköajoneuvoihin liittyviä ominaisuuksia, kuten ajotavan arviointi energian suhteen, latauksen ja esi-ilmastoinnin etäohjelmointi, laajennettu kojelauta ajoneuvon parametreilla sekä kaikki muut Dailylle tällä hetkellä saatavat ominaisuudet.

IVECO DRIVER PAL -äänikumppani voidaan aktivoida suoraan IVECO ON Easy Daily -sovelluksesta, ja se tarjoaa sähköön liittyviä tietoja, kuten ajoneuvon kunnon ja akun varaustason tarkistuksen. Ilmastointi ja navigointi lähimpään e-latausasemaan voidaan aktivoida myös äänikomennolla.

eDaily_E_Daily_Van_MY22_3899.jpg

Monipuolinen malli kestäviin kuljetuksiin

eDAILYn eServices-palvelut toimivat jo ennen ostamista: IVECO voi neuvoa asiakkaan tarpeisiin parhaiten sopivan ajoneuvon ja latauksen kokoonpanon valinnassa. IVECOlla on kumppaneina johtavia eurooppalaisia energiayhtiöitä liittyen räätälöityjen latausratkaisujen suunnitteluun, toimitukseen, asennukseen ja huoltoon, mukaan lukien (pyynnöstä) edulliset energiasopimukset. Näin asiakkaat voivat minimoida alkuinvestoinnit ja käytönaikaiset energiakustannukset.

IVECO lanseeraa eDAILYn kanssa innovatiivisen liiketoimintamallin: Green & Advanced Transport Ecosystem (GATE) on kaikenkattava pitkäaikainen sähköajoneuvojen vuokrausmalli, joka mahdollistaa päästöttömän liikkuvuuden suurelle määrälle uusia asiakkaita. GATE-ehdotus sisältää myös eksklusiivisen ja innovatiivisen sähköautoille suunnitellun käyttöperusteisen maksumallin.

02.12.2022 17:00Pohjolan keveimmät : - Aloitimme TimberMaxx Evolution pankkojen varauksien vastaanoton Evo 6.2 Ce pinotavarapankkomalleilla.
02.12.2022 15:00Di Olavi H Koskinen : - ILMASTOTALKOISSA SUOMI ON JO TEHNYT OSANSA RAAKAPUUN MAANTIEKULJETUSTEN OSALTA:
02.12.2022 13:00Kannattaa tutustua :- Ohessa on kaksi taulukkoa; toinen XXL:lle ja toinen ALUlle. Näistä ilmenee pankko pankolta vertailupankkojen (0 - 12) vaikutus polttoaineenkulutukseen tavoitenopeuksilla 60, 70, 80, 90 ja 100 km/h.
02.12.2022 11:00Artikkelimme vuodelta 2014: - "Puutavarapankon poikkipintaeron esimerkkilaskenta".
02.12.2022 9:00Pankon joustavuus.
02.12.2022 7:00Raskone toimii nyt uuden brändin alla.
02.12.2022 3:00Tavara-autojen ensirekisteröinnit kasvussa - henkilöautojen rekisteröinnit takamatkalla
02.12.2022 0:07Ennätysmäärä Terminator XXL 8 aero 3.20x2.55 pankkoja hetitoimituksiin.
01.12.2022 16:30Olemma varautuneet Joulukuun 2022 pankkomyyntiin yli 300 pankon toimitusvalmiudella.
01.12.2022 11:00Turvallisuusajattelun "suuri pluffi".

Siirry arkistoon »