Pankon kuormattavuus ja ajotukevuus.

16.03.2023 15.00

Junakuljetusten kilpailukyky tasaantuu näillä yhdistelmillä. Edullinen yli 150 km ajomatkoilla.

Terminatoreissa kaikkia muita pankkomalleja purevammat
liukuestepinnat. Rautahammastus rungolla ja
liukuestepinnat 
myös tolpissa. Ultraluja teräs kestää
käytössä selvästi kaikkia vanhantyyppisiä 
materiaaleja
paremmin.


Puutavarapankon kuormattavuuteen ja ajotukevuuteen vaikuttaa monta pientä yksityiskohtaa. Kuormattavuutta heikentävät  liukuesteitten huonous ja pantakiinnikkeitten pannat.Tolppien liukuestepinnat ja pankkorungon hammastus sensijaan parantavat yhdistelmän kuormattavuutta ja tukevuutta sekä pitövät puut tiukasti paikoillaan jarrutustilanteissa.

Purevat liukuestepinnat parantavat ajo-ominaisuuksia ja siten myös liikenneturvallisuutta.

kuormatilaero_alucar_runkokuva.jpgPuutavaraniput kuormataan pankoille , joitten ote joko heikentää,tai parantaa ajo-ominaisuuksia kuormattuna. Auton ja perävaunun joustavat runkorakenteet vaativat tukeista lisätukevuutta, jotta paketti kulkee turvallisesti myös "ristiaallokossa". Liian joustava perävaunun runkorakenne yhdessä luistavien pankkopintojen kanssa tekevät joskus vaunun vedon tuskaiseksi ja työlääksi.

k_salminen.jpgTerminator XXL pankkomallissa on kehitetty puutavaranippuihin tukevasti kiinnipurevat liukuestepinnat. Pankkorunkoon ja nurkkatukiin on lisätty hammastus ja tolpissa on molemminpuoliset liukuestesermit. Lisäksi pankko on koko kosketuspinnaltaan yli 50% kaikkia muita pankkoja leveämpi.Paketin toimivuutta on taattu leveämmillä kiinnikkeillä, joitten turhat välykset on poistettu "Briabkumeilla".Kiinnitys antaa tukevuuden lisäksi ikäänkuin kaupanpäällisiksi äänenvaimennuksen.

Liikenneturvallisuus paranee kun niput eivät siirry, eikä puut putoile tielle.