Uittokalusto tarjoaa harvestereiden kantokäsittelylaipat suoraan varastosta

05.06.2023 7.00

laippa1.jpg

Keväällä metsäkoneurakoinnissa alkaa kantokäsittelyaika, mikä jatkuu toukokuun alusta jopa marraskuun loppuun, jos kelit pysyvät lämpöisenä. 

(kuva yllä: - Uittokalusto on varautunut alkaneen kantokäsittelykauden tarpeisiin todella suurella varastolla GB Titanium XV -urealaippoja, esittelee myyjä Petri Haakana Tampereen pisteessä.)

Metsäkoneella suoritetussa kantokäsittelyssä kasvinsuojeluaine ruiskutetaan harvesteripään työskentelyn yhteydessä laipan kautta tai ruiskuttamalla erillisellä suuttimella suoraan kantoon.

- Yleisin tapa on käyttää harvesteripäässä kantokäsittelylaippoja, joilla homma hoituu tehokkaasti ja metsänhoidon kannalta oikein tehtynä, sanoo Uittokalusto Oy:n myyjä Petri Haakana.

Kantokäsittelylaipat kaikkiin harvesteripäihin

Uittokaluston vuosikymmeniä maahantuomasta GB Titanium -laippavalikoimasta löytyy kantokäsittelylaipat lähes jokaiseen markkinoilla olevaan harvesteripäähän. 

- GB Titanium -motolaipat ovat olleet jo pitkään Suomen ostetuimpia, sillä GB:n laippavalikoima on kattava normaalilaippojen että kantokäsittelylaippojen osalta, joista tarjolla on laipat 1,6 mm ja 2,0 mm:n teräketjuille, sekä pikakiinnitteiset mallit 2,0 mm:n teräketjuille; kaikilla perillä. GB:n suosion salaisuus on laadussa ja kestävyydessä, mikä on vakuuttanut urakoitsijat ja pidempi käyttöikä on vieläkin tärkeämpää nykyisessä kovassa kustannuspaineessa ja korkeissa materiaalihinnoissa, toteaa Haakana.

laippa3.jpg

(kuva: Kaikki yli 18” tuumaiset sekä sitä pidemmät GB Titanium XV -laipat on saatavilla vaihdettavalla kasettikärjellä, jossa on viisitoista hampainen kärkipyörä. Kärkipyörän järeä rakenne lisää myös laipan käyttöikää.)

Kestävä rakenne

Kaikki yli 18” tuumaiset sekä sitä pidemmät GB Titanium XV -laipat on saatavilla vaihdettavalla kasettikärjellä, jossa on viisitoista hampainen kärkipyörä. 

- Tällä vahvemmilla sekä hitaammin pyörivillä rullalaakereilla olevalla XV-laipalla on huomattavasti pidempi käyttöikä tavallisiin laippamalleihin verrattuna. Ja korkealaatuinen Titanium -teräsrunko sekä sisään upotetut öljyurat takaavat toimivuuden haastavissakin käyttöolosuhteissa, perustelee Haakana.

Toimitukset pelaa

Uittokalusto on varautunut alkaneeseen kantokäsittelykauteen suurella laippavarastolla.

- Meiltä löytyy suoraan varastosta nopeisiin toimituksiin GB Titanium -urealaippoja todella paljon, joten nyt ei jää puunteko kiinni laippojen saatavuudesta, joiden hintakin on kilpailukykyinen. Siitä iso kiitos valmistaja GB:lle, joka on pystynyt reagoimaan valmistushaasteisiin näinä poikkeuksellisina aikoina, kehuu Haakana.     

laippa2.jpg

(kuva: Uittokaluston vuosikymmeniä maahantuomasta GB Titanium -laippavalikoimasta löytyy kantokäsittelylaipat lähes jokaiseen markkinoilla olevaan harvesteripäähän.)

Laatuketjut varastosta

Laippoihin tarvitaan tietenkin myös teräketjut ja niitä löytyy Uittokalustolta useampi laadukas vaihtoehto.

- Valikoimaamme kuuluu Tri Linkin, Carltonin ja Stihlin motoketjut, joilla puuta syntyy suurella tehokkuudella. Varastotilanne on ketjuissakin oikein hyvä, joten kannattaa olla yhteydessä, ilmoittaa Haakana.     

*. *  *. *. *

Kantokäsittely estää sekä männyn- että kuusenjuurikäävän leviämistä. Laki metsätuhojen torjunnasta eli metsätuholaki (228/2016) säätää juurikäävän torjunnan pakolliseksi havupuuvaltaisissa metsissä tehtävissä hakkuissa juurikäävän leviämisen riskialueella toukokuun alun ja marraskuun lopun välisenä aikana, kun keskilämpötila nousee +5 tasolle pysyvästi. Kantokäsittely on tehtävä siten, että kaikki läpimitaltaan yli 10 senttimetriä olevat havupuiden kannot käsitellään. Kasvinsuojeluaineen tulee peittää vähintään 85 prosenttia kunkin käsiteltävän kannon pinnasta.

13.07.2024KATSO TÄSTÄ 12.7. LÄHETYS! Ammattilehden Hyviä uutisia! tarjoaa kuljetus-, maarakennus- ja metsäalan tuoreet kuulumiset sekä purku- ja kierrätysalan asiaa
28.06.2024 13.00LUE TÄSTÄ! Kesän jättikokoinen Metsäalan Ammattilehti on ilmestynyt
19.07.2024 18.00Kolme kovaa, ja sparraajanaan Hannu Huotari..
19.07.2024 17.00Me Suomen erityisosaajat haluamme olla etujoukoissa 100%:sen muovittomuuden kehitystyössä koko Suomen raakapuun korjuu-, ja kuljetusketjussa.
19.07.2024 16.003-D tekniikka. laserleikkaus särmäyksineen ja ultralujien kuumasinkitys on tuottavaa nykytekniikkaa.
19.07.2024 15.00Puutavarapankkojen pintakäsittelyissä on suuria eroja.
19.07.2024 13.00Muoviton pintakäsittely on puutavarapankkojen yksi tärkeimmistä ominaisuuksista.
19.07.2024 11.00Muovi on metsäteollisuuden paha vihollinen.
19.07.2024 9.00Teipit jäävät pankoista pois, ja kuumasinkitys alkaa korvata muovipinnoitteet.
19.07.2024 8.00Kolme perusmetallia pinnoitteineen testattiin jo 2000-luvun akjuvyosina.

Siirry arkistoon »