Kolmen miljoonan (CO2e) konferenssi kokoaa Seinäjoelle yhteen maankäyttösektorin ilmasto-osaamisen asiantuntijat ja tulevaisuuden tekijät

07.05.2024 7.00

Kolmen20miljoonan20konferenssi_kuva20tiedotteeseen.jpg

Maankäyttösektorin ilmasto-osaaminen nousee pääosaan tiistaina 7.5., kun Seinäjoen ammattikorkeakoulun kampuksella järjestetään Kolmen miljoonan (CO2e) konferenssi. Tapahtuma tarjoaa tietoa ja erilaisia näkökulmia maankäytön roolista ilmastonmuutoksen hillitsemisessä sekä toimintamalleista kohti kestävämpää tulevaisuutta.

Tapahtuman nimi viittaa maankäyttösektorin ilmastosuunnitelman tavoitteeseen, jonka mukaan erilaisilla toimenpiteillä pyritään saavuttamaan vähintään kolmen miljoonan hiilidioksidiekvivalenttitonnin vuotuinen ilmastovaikutus vuoteen 2035 mennessä. Maankäyttösektorin ilmastosuunnitelma edistää osaltaan Suomen tavoitetta saavuttaa hiilineutraalius vuoteen 2035 mennessä.

Konferenssi kokoaa yhteisen keskustelun äärelle eri organisaatioiden edustajat, viljelijät, metsänomistajat sekä opiskelijat. Ohjelma koostuu muun muassa paneelikeskusteluista, joissa käsitellään esimerkiksi kolmen miljoonan missiota ja ilmastohankeyhteistyötä. Lisäksi keskusteluissa jaetaan ilmasto-osaamisen hyviksi havaittuja käytäntöjä ja onnistumisia. Tapahtuman yhteydessä järjestetään myös hankemessut sekä opastettuja kierroksia Seinäjoen ammattikorkeakoulun bio- ja elintarviketekniikan laboratorioissa.

Koko päivän tapahtuma tarjoaa osallistujille loistavan tilaisuuden jakaa tietoa, oppia uutta sekä keskustella ja verkostoitua alan toimijoiden kanssa.

”Vastakkainasettelun sijaan pyrimme tarjoamaan osallistujille vahvistusta siitä, että he voivat olla jo oikealla tiellä ilmastotoimien suhteen ja aktiivisia vaikuttajia muutoksen edistämisessä sekä hallinnassa. Yhteistyöllä ja tiedon jakamisella rakennamme perustaa kestävän tulevaisuuden ratkaisuille”, projektipäällikkö Marjastiina Teixeira Seinäjoen ammattikorkeakoulusta kertoo.

Tapahtumapaikkana toimii Frami F -rakennus Seinäjoen ammattikorkeakoulun Kampuksella osoitteessa Kampusranta 11, Seinäjoki. Lisäksi tilaisuus striimataan, joten kaikki halukkaat voivat seurata striimilähetystä verkossa.

”Viljelijöiden kevätkiireet on huomioitu tapahtumaa suunniteltaessa. Striimin kautta ohjelmaa pystyy sujuvasti kuuntelemaan myös traktorin kopista peltotöitä tehdessä”, Teixeira vinkkaa.

Tilaisuuden ohjelma alkaa klo 9.30 ja päättyy klo 16.00. Ohjelma löytyy kokonaisuudessaan osoitteesta: https://projektit.seamk.fi/event/kolmen-miljoonan-co2e-konferenssi-7-5-2024-seinajoki-striimi/

Kolmen miljoonan (CO2e) konferenssin järjestävät Maankäyttösektorin ilmasto-osaamisen koulutusyhteistyö KOMIO-hanke ja Turvemaiden kestävän käytön osaamisklusterin aktivointi- ja koordinaatiohanke TUKKA sekä muut yhteistyökumppanit ja -hankkeet.

Maankäyttösektorin ilmasto-osaamisen koulutusyhteistyö KOMIO-hankkeen päätoteuttajana on Seinäjoen ammattikorkeakoulu. Maa- ja metsätalousministeriö on rahoittanut hanketta, ja se on osa Hiilestä kiinni -ilmastotoimenpidekokonaisuutta.
Turvemaiden kestävän käytön osaamisklusterin aktivointi- ja koordinaatiohankkeen (TUKKA) päätoteuttajana on Suomen metsäkeskus, ja hanketta ovat rahoittaneet Etelä-Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakuntaliitot Oikeudenmukaisen siirtymän rahastosta (JTF).

25.05.2024Terminator miehet onnittelevat 70-vuotiasta: - "KULJETTAMISEN AMMATTILAISET JO KOLMANNESSA SUKUPOLVESSA"
25.05.2024KATSO TÄSTÄ 24.5. LÄHETYS! Ammattilehden Hyviä uutisia! tarjoaa kuljetus-, maarakennus- ja metsäalan tuoreet kuulumiset.
17.05.2024Kuumasinkittyjen pankkojen toimitusajat nopeutuvat kesäkausina.
17.05.2024Metsäalalla investoidaan - nyt kannattaa markkinoida!
17.05.2024Koostesivu : "Terminator-tekniikkaa" 1-16.
01.05.2024 0.07LUE TÄSTÄ! Järkälemäinen Kivirock lehti 1/2024 on ilmestynyt - lähes 250 sivua maarakennus, kaivos ja kuljetusalan asiaa
27.05.2024 9.00Terminator -, ja TimberMaxx pankkomallien rakenne takaa viisin- jopa kymmenkertaisen värinäkeston.
27.05.2024 7.00Ponssen tehdas korvaa nestekaasun biokaasulla
27.05.2024 3.00Arto Matinlassi MAN -kuorma-automyyjäksi
27.05.2024 0.07ACEA: Uusien autojen rekisteröinnit vahvassa kasvussa huhtikuussa EU:n alueella

Siirry arkistoon »