IVECOn uudet turvajärjestelmät pelastavat henkiä

09.05.2024 3.00

jorgen1.jpg

Yleisestä turvallisuudesta annetun EU-asetuksen (GSR*) päivitetyt lakisääteiset vaatimukset astuvat voimaan 7. heinäkuuta 2024. EU odottaa niiden pelastavan yli 25 000 henkeä ja estävän 140 000 onnettomuutta vuoteen 2038 mennessä.

IVECOn koko mallisto täyttää kaikki nämä vaatimukset ja parantaa jalankulkijoiden, pyöräilijöiden ja kuljettajien turvallisuutta merkittävästi. Uudet turvatoiminnot auttavat kuljettajia välttämään vaaratilanteita, mikä vähentää onnettomuusriskejä ja pelastaa ihmishenkiä.

IVECOn palveluksessa jo 38 vuotta ollut Jörgen Andreassen on yrityksen kokenein testikuljettaja Euroopassa. Hän toivottaa uudet turvatoiminnot tervetulleiksi:

- IVECO on panostanut turvallisuuteen aina vahvasti, ja nämä monet uudet toiminnot parantavat aidosti turvallisuutta sekä auttavat välttämään onnettomuuksia ja pelastamaan ihmishenkiä, hän sanoo.

IVECO Way ‑sarjassa on nyt edistyksellisiä seuraavan tason ajoavustinjärjestelmiä, jotka ovat merkittävä edistysaskel sekä turvallisuuden että ajomukavuuden kannalta.

Edistyksellisimmät kuljettajan avustusjärjestelmät voivat auttaa kuljettajaa sekä pituussuuntaisessa ohjaamisessa että suunnanhallinnassa pitkillä matkoilla. Highway Assist auttaa kuljettajaa pitämään ajoneuvon keskellä kaistaa, sillä se havaitsee ja korjaa ajosuunnan poikkeamat kameroiden, Active Steering ‑ohjauksen ja Capacitative Hands-off Detection ‑tunnistuksen avulla. Mukautuva vakionopeudensäädin ja Stop&Go auttavat varmistamaan, että auto säilyttää tasaisen nopeuden ja turvallisen etäisyyden edellä ajavaan ajoneuvoon. Toiminnot pystyvät myös pysäyttämään ja käynnistämään auton uudelleen liikenneruuhkassa.

- IVECO julkaisee koko IVECO-mallistolle suunnatun kattavan turvallisuuspaketin, joka hyödyttää asiakkaitamme monin eri tavoin. Se sisältää kuolleiden kulmien ja loukkaantumiselle alttiiden tienkäyttäjien tietojärjestelmät, väsymysvaroittimen, älykkään nopeusavustimen ja alkolukon, Jörgen Andreassen kertoo.

Näiden edistyksellisten turvatoimintojen lisäksi IVECO on päivittänyt myös ammattilaisten turvallisuusraportin ja lisännyt tietoviihdejärjestelmään IVECO Driver Pal ‑ääniavustajan. Näin kuljettaja voi hallita erilaisia toimintoja omalla äänellään, mikä parantaa käyttöystävällisyyttä ja helpottaa ajamiseen keskittymistä.

Kaikki IVECO Daily-, IVECO Eurocargo- ja IVECO S-Way ‑sarjat ovat saatavilla IVECO-mallistossa, ja ne täyttävät yleisestä turvallisuudesta annetun EU-asetuksen (GSR*) päivitetyt lakisääteiset vaatimukset.

Tietoja IVECOn turvajärjestelmistä 

Alkolukko (Alcohol Interlock): Tämä järjestelmä on suunniteltu estämään ajoneuvon käynnistäminen, jos kuljettajan elimistössä on alkoholia. Kuljettaja ei voi ajaa ajoneuvolla ennen kuin hän on puhaltanut alkometriin ja vahvistanut olevansa ajokunnossa. Alkolukot eivät ole lakisääteinen vaatimus missään ajoneuvoissa, ja lainsäädäntö edellyttää vain tarvittavien liitäntöjen tarjoamista.

Kuolleen kulman tietojärjestelmä (Blind Spot Information System):Tämä järjestelmä varoittaa kuljettajaa, kun se havaitsee ajoneuvoja tai esteitä, jotka ovat ajoneuvon kuolleessa kulmassa eli alueella, jota kuljettaja ei näe peileistä tai kääntämällä päätään.

Liikkeellelähdön tietojärjestelmä (Moving Off Info System): Tämä järjestelmä antaa kuljettajalle tietoja ja varoituksia, kun hän on lähdössä liikkeelle. Se auttaa estämään tahattomia liikkeitä, jotka voivat johtaa kolareihin tai muihin onnettomuuksiin.

Peruutusvaroitusjärjestelmä (Reversing Detection): Tämä järjestelmä varoittaa kuljettajaa, jos se havaitsee esteitä tai jalankulkijoita kuorma-auton takana, kun kuljettaja yrittää peruuttaa. Tämä auttaa estämään peruutuksen aikana tapahtuvia onnettomuuksia. Daily-kuljetusajoneuvoissa järjestelmä varoittaa äänimerkillä. Jos kuljettaja ei reagoi siihen, ajoneuvo jarruttaa automaattisesti. IVECO Eurocargo- ja S-Way-kuorma-autoissa varoitus näytetään pelkästään kuvana kojelaudalla.

Kuljettajan väsymysvaroitus (Driver Drowsiness Attention Warning): Tämä järjestelmä seuraa kuljettajan käyttäytymistä ja varoittaa, jos se havaitsee merkkejä väsymyksestä tai huomion herpaantumisesta. Tämä voi vähentää kuljettajan väsymyksestä johtuvien onnettomuuksien riskiä.

Älykäs nopeusavustin (Intelligent Speed Assist): Tämä järjestelmä valvoo ajoneuvon nopeutta GPS:n kautta tai muista lähteistä saatujen tietojen pohjalta ja varoittaa kuljettajaa, jos tämä ajaa ylinopeutta. Järjestelmä voi myös rajoittaa ajoneuvon nopeutta automaattisesti, jotta nopeus pysyy sallituissa rajoissa.

Korjaava ohjaus / kaistakeskitys (Corrective Steering / Lane Centering): Tämä järjestelmä auttaa pitämään ajoneuvon oikealla kaistalla korjaamalla ohjausta, jos kuljettaja alkaa ajautua huomaamatta pois kaistalta. Nämä valinnaiset lisävarusteet ovat tilattavissa, mutta ne eivät ole lain edellyttämiä. Näiden lisävarusteiden tuotannon odotetaan alkavan vuoden 2024 loppuun mennessä. 

Mukautuva vakionopeudensäädin Stop&Go (Adaptive Cruise Stop&Go): Tämä järjestelmä pitää ajoneuvon ennalta määrätyllä etäisyydellä edellä ajavaan ajoneuvoon. Se voi myös pysäyttää ja käynnistää ajoneuvon automaattisesti liikennevirran mukaan, mikä vähentää tarvetta säätää nopeutta manuaalisesti ruuhkaisessa liikenteessä. Tämä toiminto ei ole lainsäädännön edellyttämä. Se on lisävaruste, joka on ollut saatavilla IVECO Daily ‑malleihin vuodesta 2019 lähtien. Se on tilattavissa Eurocargo- ja S-Way-kuorma-autoihin marraskuusta alkaen.

25.05.2024Terminator miehet onnittelevat 70-vuotiasta: - "KULJETTAMISEN AMMATTILAISET JO KOLMANNESSA SUKUPOLVESSA"
25.05.2024KATSO TÄSTÄ 24.5. LÄHETYS! Ammattilehden Hyviä uutisia! tarjoaa kuljetus-, maarakennus- ja metsäalan tuoreet kuulumiset.
17.05.2024Kuumasinkittyjen pankkojen toimitusajat nopeutuvat kesäkausina.
17.05.2024Metsäalalla investoidaan - nyt kannattaa markkinoida!
17.05.2024Koostesivu : "Terminator-tekniikkaa" 1-16.
01.05.2024 0.07LUE TÄSTÄ! Järkälemäinen Kivirock lehti 1/2024 on ilmestynyt - lähes 250 sivua maarakennus, kaivos ja kuljetusalan asiaa
27.05.2024 9.00Terminator -, ja TimberMaxx pankkomallien rakenne takaa viisin- jopa kymmenkertaisen värinäkeston.
27.05.2024 7.00Ponssen tehdas korvaa nestekaasun biokaasulla
27.05.2024 3.00Arto Matinlassi MAN -kuorma-automyyjäksi
27.05.2024 0.07ACEA: Uusien autojen rekisteröinnit vahvassa kasvussa huhtikuussa EU:n alueella

Siirry arkistoon »