Tolppien liukuestepinnat- lisäturvallisuutta äkkijarrutuksissa ja törmäyksissä.

16.03.2023 17:00

Puutavaranipun luiston estävät vähintään 10 mm korkeat liukuestesermit ovat pakolliset puutavarapankkojen runkojen kuormaavasten olevissa pinnoissa. Tolppien liukuesteitä , eikä myöskään pankkorunkojen hammastusta ole maantiekuljetusten asetuksissa suoranaisesti vaadittu.

Jarrutuksessa luistanut sidottu nippu. Sileät tolpat .

Hyvään kuormansidontaan vaikuttaa asetusten pakollisten vaatimusten lisäksi tietenkin myös kuormatilan ja kuorman välinen kitka.Joittenkin alumiinipankkomallien ja vanhempien teräspankkojen liukuestesermit ovat leveitä ja pyöreitä ja tolpat ovat joskus täysin pyöreänurkkaisia, joten niitten kitkavaikutukset jäisellä ja liukkaalla puulla ovat minimaalisen pienet.Näissä tapauksissa perinteiset kuormasidonnat eivät estä riittävän tehokkaasti nippujen liikkeellelähtöä ääritilanteissa.

Terminator XXL liukuestepinnat ovat maantiekuljetuksissa tehokkuudessaan aivan omassa turvallisuusluokassaan.

alu_rautatievaunupankko_liuku.jpgTerminator XXL pankkojen liukuestepinnoissa käytetään rautatievaunupankoissa hyväksi todettua tolppien liukuestepintoja antamaan nipuille pitoa ylös saakka.

Rautatievaunupankoissa tutkittiin aikoinaan mahdollisuutta poistaa kuormasiteet kokonaan, koska ne aiheuttivat lukuisia tapaturmia ja kuolemantapauksia siteitten poistovaiheissa vaunujen purkupaikoilla.

Teräspankkojen tolppien liukuesteet kokeiltiin 80 -luvulla lukuisissa törmäystesteissä ja niitä vertailtiin perinteisten pyöreäpintaisten ja pelkillä runkojen liukuesteillä varustettuihin pankkoihin.Näissä testeissä tolppien liukuesteet osoittivat ylivoimaisen pitotehonsa, joten kuormasiteet junanaunujen uusissa tolppamalleissa voitiin katsoa tarpeettomiksi.

Terminator XXL pankkorunkojen liukuesteet tehostettuna "rautahampailla" pitävät nipun pohjan liikkumattomana kovissakin rysäyksissä.Kun niput on sidottu asetustenmukaisesti ja kun tolpat on terävällä liukuestesermillä ehostetut,antaa se suojaa niin nosturihytille äkkijarrutuksissa alamäissä kuin autonhytille äkkipysäyksissä.

Tolppaliukuesteet nopeuttavat myös kuormausta.

alu_junakuormaus.jpg

Terminator XXL tolppien luistamattomat liukuestepinnat helpottavat ja nopeuttavat kuormausta, kun puut ei pääse luistelemaan tolpalla. - Kuormaus niin junavaunupankkoihin, kuin Terminatoreihinkin on täsmällistä ja hallittua.
-Junakuormat kulkevat turvallisesti sitomattominakin.

Terminator XXL pankkojen "purevat"  liukuestepinnat parantavat myös yhdistelmän ajo-ominaisuuksia tukevoituneen kuorman ja madaltuneen kuorman painopisteen ansiosta!!!

terminator xxl 10 9999+ v�lipankko + emopalkki punainen

Pankkorunkojen rautahammastus sekä tolppissa ylös saakka ulottuvat liukuestepinnat lisäävät pankkojen ja tolppien pintakitkan moninkertaiseksi ja sokkijarrutuksenkin  kestäviksi. - Rautahammastus sekä 100%:set tolppaliukuesteet ovat käytössä maantieliikenteessä vain Terminatoteissa.
16.3.2023.XXhj.


22.03.2023 13:00Selvitys: EU:n politiikkatoimilla puunkorjuun kustannuksia ja työvoimatarvetta lisäävä vaikutus
22.03.2023 11:00TimberRoad siirtoauton apurunkopaketti etenemässä tuotantovaiheeseen.
22.03.2023 9:00Palkitut: Traficomin Otto Lahdesta Vuoden Autoteknikko
22.03.2023 8:00TÄSSÄ ON AJANTASAINEN, liki 300 Terminatorin valmisvaraston mitat ja pankkomäärät, sekä toimitusten pinnoitevaihtoehdot.
22.03.2023 7:00KAIKKIEN AIKOJEN mahtavin pankkojen MYYNTIKAMPPANJA!!!
22.03.2023 3:00Turvallisuusajattelun vastuuton ja suuri "pluffi".
22.03.2023 0:07Volvo_boliden.jpg Ruotsalainen kaivoskonserni Boliden on yksi ensimmäisistä maailmassa aloittamassa akkusähköautojen käytön raskaassa maanalaisessa liikenteessä vuodesta 2023 alkaen. Kaivosympäristöissä sähköautot voivat tarjota useita suuria etuja ? muka
21.03.2023 15:00Tuliko tästä poishylkäytynyt visio, vai onko se tehokas "junantappaja"???
21.03.2023 13:00Kronos on nyt Kronos Machinery
21.03.2023 9:00Kainuun metsäpeurakannan kasvu jatkuu

Siirry arkistoon »