Terminator ja TimberMaxx - ruosteenesto .

06.06.2024 3.00

Terminator XXL 8.8 ZINC

Terminator ja TimberMaxx pankkomalliston suunnittelussa ruosteenesto-ominaisuuksille on laskettu erittäin suuri painoarvo.- Tämä tietoisena siitä,että markkinoinnissa vertailutuoteena on eloksoitu alumiinipankko ja rasitteena vanhanmallisten teräspankkojen ruostumishistoria sekä tulevat vaatimukset muovittomuudesta.

Alumiinipankko ei ruostu, se patinoituu.

dscf4139.jpg

Alumiinipankko on pehmeäpintainen , joten puutavarakuormatilana se on altis kouravaurioille.Pinnoista lähtee paloja ja purkukone aiheuttaa pitkiä syviä naarmuja.Nämä pintavauriot eivät näy äkkipäältä katsoen häiritsevinä värieroina. Pankko pysyy siistinä vuosia.

Vanhanmalliset teräspankot halvalla maalattuna ruostuvat rumasti.

ruoste_fotest_kukkamokopio.jpg

Teräspankkojen yksi suurin ongelma on ollut ruostuminen ja ruosteenestomaalien vastuuton käyttö. Huolimattomasti hiekkapuhalletut ja joskus täysin hiekkapuhaltamattomat pankot on pahimmillaan maalattu vain pintamaalilla ruiskuttaen niihin ohut juuri ja juuri peittävä maalikerros.Näitä "kuppaisen" näköisiä pankkoja on vielä nytkin jokapäiväisessä liikenteessä. Ruukin säänkestävästä Optim 960 W teräksestä valmistetut tuotteet eivät ole tällaisia.

Vanhanmallinen teräspankko ruostuu myös sisältä.

ruostevaurio.jpgMoni on huomannut myös sen, että vanhanmalliset pankot alkavat ohentua sisältäpäin sitämukaa, kun  ruostuminen etenee.Nopeimmin ja pahiten tämä tulee ilmi pankkokiinnitysten kohdalla , kun pankkorungot alkavat joustaa ja taipua, eikä ne enää kestä käytössä.Pankot alkavat menettää lujuutensa jo muutaman vuoden  käytön jälkeen.

Terminator XXL mallistossa on  ruostuminen estetty raaka-ainevalinnoin ja vastuullisella pintakäsittelyllä.

xxl_pintak_sinkki2.jpgTerminator XXL pankkojen valmistus aloitettiin tasan viisi vuotta sitten valitsemalla raaka-aineeksi kuumasinkitty Ruukin Optim 900 QC - ultraluja teräs.Tämä siksi, että pystyimme vastuullisesti valmistamaan kevyen ja lujan teräspankon , jossa saimme käyttää teräksen ominaisuudet täysin hyödyksi. - Tämä siksi, että ruostuminen oli estetty vuosikymmeniksi eteenpäin.

Terminator XXL pankoissa alettiin siirtyä SSAB:n uusimpaan Optim 960 (QC)W kuljetusvälineteräkseen heti ensimmäisistä valmistuseristä alkaen. Ruukin ultraluja teräsmallisto sai tuolloin tuotevalikoimaansa ensimmäisen pankkomateriaalin, jolla on hyvät mahdollisuudet selvitä alumiinipankkojen kanssa myös ulkonäön säilymisen suhteen.

Terminator XXL pankoissa on nyt käytössä yksinomaan Ruukin Optim 960 W teräs, joka on ns.säänkestävää terästä, joka patinoituu paljailta pinnoiltaan (pankon sisäpinnat) ja peittyy patinakerroksella myös niiltä pinnpiltaan, jotka kolhiintuvat kovasta käytöstä.

Terminator ja TimberMaxx pankot viimeistellään erityisellä huolella ruostumattomaan  laatuluokkaan.

xxl_pankkoniput_punainan_ja_hopealakka

Terminator ja TimberMaxx pankkojen valmistuksessa ja tuotteen viimeistelyssä on huomioitu pankon vastuullinen kilpailuasetelma alumiinipankkojen pintakäsittelylaadun ja kilpailukykyisen painon kanssa.

Ruosteenestokäsittelymme on jo käsite.

Ensimmäinen kuumasinkittu kokonainen varustepaketti tehtiin 2000 luvun alussa.

Terminator ja TimberMaxxpankkojen ruosteenesto-käsittely on jo käsite. Pulverointimme on kehitetty huippuunsa ja täysin muovittoman pinnoitteen testaukset aloitimme 20 vuotta sitten ja nyt pystymme vastaamaan Metsäteollisuuden muovittomuusvaatimuksiin. Tuotannossamme on täysin muovittomien pankkojen toimitukset  aloitettu uudelleen jo 1.8.2022 alkaen. XXhj.6.6.2024 






15.06.2024 7.00Nimitykset: Jouni Kummala palaa takaisin Vehoon - Suomen Hyötyajoneuvoliiketoiminnan johtoon
15.06.2024KATSO TÄSTÄ 14.6. LÄHETYS! Ammattilehden Hyviä uutisia! tarjoaa kuljetus-, maarakennus- ja metsäalan tuoreet kuulumiset
14.06.2024KOME 40-VUOTTA VAUHDISSA MUKANA
04.06.2024VIELÄ EHTII !!!: -"Metsäalalla investoidaan - nyt kannattaa markkinoida"!
17.05.2024Koostesivu : "Terminator-tekniikkaa" 1-16.
17.06.2024 18.00Ennallistamistoimissa tärkeää yhdistää luonnon monimuotoisuuden edistäminen ja metsäteollisuuden puunhankinta
17.06.2024 17.00Odotettu uutuus Hitachilta
17.06.2024 15.00Jorpe - maansiirtolavoja yli 50 vuoden kokemuksella
17.06.2024 13.00Jussi Malmi, toimialajohtaja, Wihuri Tekninen Kauppa: "Tulevaisuutta rakennetaan perheyrityksen pitkällä tähtäimellä"
17.06.2024 11.00Eroon muovista?

Siirry arkistoon »