Tamtronin Timber -puutavaravaaka on markkinoiden klassikko - artikkeli vuodelta 2014.

22.06.2022 5:00

timber_fi.jpg

Tamtronin Timber -puutavaravaaka on ollut markkinoilla jo yli kymmenen vuotta ja se jatkaa markkinoiden suosituimpana vaakana puutavarapunnituksessa.

Timberiä myydään vuosittain satoja kappaleita ympäri maailmaa ja syy tähän on selvä. Tehokkaasti lastatut autot ja tarkasti mitattavat materiaalivirrat ovat kaksi menestystekijää tänä päivänä metsäteollisuudessa. Kuljetusautojen optimaalinen lastaus ei ole tärkeä ainoastaan kustannustehokkuuden vuoksi vaan se myös vähentää ylikuormasakkoja. Paras ratkaisu tehokkaaseen lastaukseen on punnitus tarkalla nosturivaa’alla jo punnituspaikalla ja tähän Tamtronin Timber -puutavaranosturivaaka on mainio ratkaisu.

Kestävä ja luotettava punnituslinkki

Yhteistyössä nosturi- ja rotaattorivalmistajien kanssa suunniteltu sekä laajasti käytössä testattu Tamtronin Timber -vaaka on helppo asentaa, yksinkertainen käyttää, tarkka punnituksissa ja pitkäikäinen. Rankoissa punnitusolosuhteissa monet eri tekijät kuten lämpötila vaihtelut ja mekaaniset iskut voivat vahingoittaa punnituslinkkiä nopeasti jos sitä ei ole rakennettu vahvaksi. Tamtronin Timber-vaa’an ainutlaatuinen hydraulinen punnituslinkki on tehty erityisestä vahvennetusta teräksestä, joka kestää kuormauksen aiheuttamat haasteet. Hydraulinen punnituslinkki on myös osassa mittaustuloksista todistettu vahvemmaksi kuin alkuperäinen, korvattava linkki. Punnituslinkki voidaan myös varustaa lisävarusteena saatavalla jarrulla.

Tamtronin Timber -vaa’alla punnitset tarkasti ja nopeasti

Tamtronin Timber-vaa’an tarkkuus on yksi markkinoiden parhaista - vaa’alla voidaan saavuttaa Jopa ±2 % tarkkuus. Punnitus tapahtuu dynaamisesti ja nopeasti ilman, että lastauksen aikana tarvitsee erikseen pysähtyä punnitsemaan. Erot, jotka johtuvat kuljettajien erilaisista tavoista lastata, on poistettu henkilökohtaisten käyttäjäprofiilien avulla. Vaakainstrumentti vastaanottaa linkistä tulevan tiedon ja erillisen algoritmin avulla se määrittää punnitustuloksen. Kun punnitus on rekisteröity, selkeyden vuoksi vaaka näyttää rekisteröitymisen näytöllä ja antaa lisäksi kuljettajalle äänimerkin.

Timber-vaaka on helppo ja monipuolinen käyttää

Timber-vaa’assa on suuri ja selkeä näyttö, jonka lisäksi näytön teksti on selkeä ja suurikokoiset kirjaimet helppo lukea. Punnitustieto voidaan lajitella sen useisiin päämuistiopaikkoihin ajoneuvon tai perävaunun, osakuormien, lajikkeen tai kuormauspaikan mukaisesti. Laite sopii sekä hytillisiin että hytittömiin nostureihin. Hytittömiin nostureihin on saatavilla erillinen säälaatikko, joka suojaa punnituslaitetta kosteudelta ja tekee vaa’an asennuksesta nopeampaa.

Asenna vaaka halutessasi itse

Tamtron Timber voidaan asentaa mihin tahansa puutavara-autoon tai ajokoneeseen. Punnituslinkki on asennettavissa suurimpaan osaan nosturimalleista ja pienillä muutoksilla lähes kaikkiin nosturimerkkeihin. Jos hydrauliletkulle ei tilanahtauden vuoksi löydy puomista sopivaa asennuspaikkaa, voidaan letku korvata Bluetooth-tiedonsiirrolla punnituslinkin ja instrumentin välillä. Vaa’an asennus ei ole monimutkaista ja kokeneet metsäkoneiden käyttäjät voivat asentaa ja huoltaa vaa’an halutessaan itse, sillä toimitus sisältää kaikki tarvittavat asennusosat. Tamtronilta saat kuitenkin tarvittaessa myös teknistä tukea sekä laitteen asennuspalvelun.

Kätevä USB-tiedonsiirto

Kaikkiin Timber-vaakatoimituksiin kuuluu USB muisti, johon voidaan tallentaa punnitustiedot ja siirtää punnitustietoa tietokoneeseen, joka voidaan avata esimerkiksi Excelissä. Kokonaisten punnitusten lisäksi jokainen yksittäinen nosto sekä jokaisen kuljettajan omat vaa’alle tallentamat asetukset tallentuvat USB muistille. Lisäksi saatavilla on myös vaihtoehtoiset XML ja PRL -tiedonsiirto-ominaisuudet.

www.tamtron.fi

30.06.2022 18:00Meillä 12 pankkoinen yhdistelmä on edelleenkin vallitseva, kun se Ruorsissa alkaa olla kuusipankkoinen.
30.06.2022 16:00Ruotsissa yhdistelmät tuhansiakin kiloja kevyempiä.
30.06.2022 14:00" TARJOUS XXL 8 aero , XXL 8.8 CE ja 10.9 aeroista, - sekä nyt myös XXL 8.8 CE ja 11.9CE pankoista" !!!
30.06.2022 11:00Perävaunujen painovaihtelut 6.500 kilosta 9.500kiloon
30.06.2022 10:00Puutavarakuormaimienkin painoissa tonniluokan painoeroja.
30.06.2022 8:00Alustapainoissa on yli 1000kilon eroja.
30.06.2022 6:00Nollatoleranssi tuo alustapainolle enenevää merkitystä.
30.06.2022 3:00"Terminoinnilla" yhdistelmän hankintahinnan verran lisätuottoa sen käyttöaikana.
30.06.2022 0:07Raakapuuyhdistelmän säästöt ovat oikein toteutettuina siinä luokassa, että totuuden kertominen vie pohjan uskottavuudelta.
29.06.2022 18:00"Terminoinnista" monia tuottoetuja - ja merkittävän suuruisia.

Siirry arkistoon »