Hyundai toimittaa täysin sähköisen kevyen hyötyajoneuvon Ivecolleed

07.02.2024 0.07

hyundaiiveco.jpg

Hyundai Motor Company ja Iveco Group ilmoittivat tänään allekirjoittaneensa sopimuksen IVECO-tunnuksella varustetun, Hyundain eLCV -yleisalustaan perustuvan täyssähköisen kevyen hyötyajoneuvon toimituksesta Eurooppaan. Uusi ajoneuvo liittyy Iveco Groupin sähköisten kevyiden hyötyajoneuvojen mallistoon ja laajentaa siten konsernin kevyiden hyötyajoneuvojen valikoimaa ikonisen IVECO Dailyn rinnalla.

(kuva yllä: Etelä-Korean Soulissa järjestettyyn toimitussopimuksen allekirjoitustilaisuuteen osallistuivat Hyundai Motor Companyn toimitusjohtaja Jaehoon Chang, Hyundai Motor Companyn varatoimitusjohtaja ja Global Commercial Vehicle & Hydrogen Business -liiketoiminta-alueen johtaja Ken Ramírez, Iveco Groupin toimitusjohtaja Gerrit Marx ja Iveco Groupin Truck Business Unit -yksikön johtaja Luca Sra.)

Hyundai Motor ja Iveco Group aloittivat yhteistyön maaliskuussa 2022 ja ovat saavuttaneet vetykäyttöisten hyötyajoneuvojen kehityksessä konkreettisia tuloksia, kuten eDAILY FCEV:n yhteiskehittäminen ja E-WAY FCEV -kaupunkibussin lanseeraus. Uusi sopimus laajentaa kumppanuuden uusiin ympäristöystävällisiin mallistoihin sekä korostaa molempien yritysten sitoutumista pyrkimykseen nopeuttaa siirtymää hiilineutraaliin liikkuvuuteen ja liikenteeseen.

IVECO-tunnuksella varustettu auto on ensimmäinen vientimalli, jossa on Hyundain uusi täyssähköistetty eLCV-yleisalusta kevyille, kokonaispainoltaan 2,5–3,5 tonnin sähköisille hyötyajoneuvoille. Innovatiivinen alusta hyödyntää Hyundain uusinta, seuraavan sukupolven akkusähköajoneuvojen tekniikkaa, ja sen matala lattia tekee rahdin lastaamisesta ja kuljettamisesta helpompaa. Uusi ajoneuvo on suunniteltu vastaamaan sähköisten hyötyajoneuvojen tulevaisuuden kysyntään. 

Yhteistyön myötä Hyundai valmistaa ja toimittaa IVECO-tunnuksella varustetun alustan Euroopan markkinoille, ja Iveco Group viimeistelee ajoneuvot ja myy ne yksinoikeudella omien myyntikanaviensa kautta. Iveco Groupin uusi, Hyundain eLCV-yleisalustaan perustuva tuote lanseerataan tämän vuoden IAA Transportation 2024 -tapahtumassa, joka järjestetään Hannoverissa 16.–22. syyskuuta 2024.

- Iveco Groupin ja Hyundai Motor Companyn ainutlaatuinen kumppanuus on ottanut jälleen merkittävän askeleen eteenpäin, sanoo Iveco Groupin Truck Business Unit -yksikön johtaja Luca Sra, ja jatkaa: - Tälle uudelle täyssähköautolle on erityistä kysyntää Euroopassa, jossa kaupunki- ja esikaupunkialueiden kuljetukset ja jakelu ovat logistiikkayrityksille hyvin tärkeitä. Olemme vakuuttuneita siitä, että tuotevalikoimamme vahvistamisen lisäksi tämä sopimus syventää suhdettamme Hyundain kanssa ja avaa mahdollisuuksia tuleville yhteistyöprojekteille kestävämmän yhteiskunnan puolesta.

- Olemme iloisia kumppanuustuotteittemme laajentumisesta Hyundain uuteen, täysin sähköiseen kevyiden hyötyajoneuvojen alustaan, sanoo Hyundain varatoimitusjohtaja ja Global Commercial Vehicle & Hydrogen Business -liiketoiminta-alueen johtaja Ken Ramírez, ja jatkaa: - Uskomme, että eLCV-yleisalustamme ja Iveco Groupin Euroopan markkinoiden tuntemus edistävät yhdessä muutosta kevyiden hyötyajoneuvojen markkinoilla ja nopeuttavat hiilineutraalia siirymää Euroopassa.

20.02.2024LUE TÄSTÄ! Talven jättikokoinen Metsäalan Ammattilehti on ilmestynyt
17.02.2024KATSO TÄSTÄ 16.2. TALVITIEPÄIVÄT ERIKOISLÄHETYS! Ammattilehden Hyviä uutisia! tarjoaa kuljetus-, maarakennus- ja metsäalan tuoreet kuulumiset
15.02.2024Evo 5 Z, Evo 7 Z ja Evo 10 Z .-tarjouspaketit alkuvuodelle 2024. 4+6 = 6 ja10 pankkoisiin y.hdistelmiin
21.02.2024 0.073D & New Materials -messut yhteistyöhön Suomen suurimman valmistavan teollisuuden yritysverkoston kanssa
20.02.2024 18.00Euroopan parlamentti säilyttämässä jättirekkojen oikeuden rajat ylittävään liikenteeseen
20.02.2024 17.00Poronhoito aikaisempaa kannattavampaa
20.02.2024 13.00Tilastokeskus: Inflaatio palautunut maltilliselle tasolle
20.02.2024 11.00Tuulilasin kunto on tärkeä osa liikenneturvallisuutta
20.02.2024 9.00Nyt "XXL 8 Evo Zinc pankkosarjat edullisesti !!!
20.02.2024 7.00Kuitupuun painomittaus uudistuu: - "Pulpwood Online -viestintäsivusto on julkaistu".

Siirry arkistoon »