Syöttötehoa terminaaleihin Sennebogen 821E -materiaalin käsittelykoneella

04.05.2024 10.00

ylijoki12.jpg

Kun käytössä on järeä puumurskain niin sen syöttämiseen tarvitaan tehokkuutta, mikä mahdollistaa suuret tuotantomäärät päivästä ja viikosta toiseen.

(kuva yllä: Ylijoki Metsäenergia Oy on hankkinut järeiden murskien syöttöön Sennebogen 821E -materiaalinkäsittelykoneen. Kuvassa nostellaan puuta Vermeer HG6800 TX -murskaimen syöttöpöydälle Vierumäellä Metsänhoitoyhdistyksen energiapuuterminaalissa.)

Ylijoki Metsäenergia Oy palvelee laajasti energia- ja metsäteollisuutta laajalla kalustolla, minkä rungon muodostaa 14 hakkuria/murskaa ja 22 kuorma-autoyhdistelmää.

- Tehokkaasti metsässä liikkuvien autohakkureiden lisäksi operoimme laajasti terminaaleissa murskainkalustolla. Järeimpien murskainten syötössä perinteisen puutavaranosturin syöttöteho ei yksinkertaisesti riitä vaan tarvitaan materiaalinkäsittelyyn tehty erikoiskone tuotantokapasiteetin maksimoimiseksi, kertoo Ylijoki Metsäenergia Oy:n Marko Ylijoki.

ylijoki22.jpg

(kuva: Tela-alustaisen Sennebogen 821E -materiaalinkäsittelykoneen operointipaino on noin 26 tonnia ja ulottuvuutta löytyy noin 11 metriä. Kone on alusta saakka suunniteltu materiaalin käsittelyyn, mikä näkyy ratkaisuissa missä ei ole tarvinnut tehdä kompromisseja.)

Terminaaleihin tarvitaan lisää syöttövoimaa

Aiemmin Ylijoki Metsäenergia on ostanut materiaalikonepalvelut alihankkijoilta mutta nyt volyymien entisestään kasvaessa ja terminaalien suurentuessa käyttöön otettiin syksyllä lisäksi oma Sennebogen 821E -materiaalinkäsittelykone, mikä saapui tositoimiin FinnMetko näyttelystä.

- Investointia on mietitty rauhassa jo pidemmän aikaa ja kun päätöksenteon hetki koitti niin Sennebogen vakuutti niin koneena kuin maahantuoja OP System Finland toiminnallaan; myynti- ja huoltopuolen kaverit ovat tuttuja sillä käytössämme on viisi Doppstadt -autohakkuria - myös kyseinenkin saksalaismerkki kuuluu OP System Finlandin maahantuontiohjelmaan, toteaa Ylijoki.

ylijoki42.jpg

(kuva: Ylijoki Metsäenergia Oy:n kuljettaja Olli Ylijoki kehuu Sennegonia mukavaksi koneeksi käyttää. Ja vaikka syöttö- volyymi on suuri niin kiirettä saa pitää että puuta nälkäisesti nielevä Vermeer HG6800 TX pysyy kylläisenä.)

Tehty kuljettajalle materiaalinkäsittelyyn

Baijerissa valmistetun Sennebogen 821E -materiaalinkäsittelykoneen operointipaino on noin 26 tonnia ja ulottuvuutta löytyy noin 11 metriä. Kone on alusta saakka suunniteltu materiaalin käsittelyyn, mikä näkyy ratkaisuissa missä ei ole tarvinnut tehdä kompromisseja. 

- Sennebogen on viisaasti suunniteltu ja rakenteet ovat yk- sinkertaisen järkeviä. Tehokkuuden lisäksi kuljettajan työ on kaiken keskiössä niin käyttömukavuudessa, turvallisuudessa kuin huoltotoimenpiteiden helppoudessa. Tilava, tasokas ja erittäin hiljainen ohjaamo nousee korkealle tarjoten erinomaisen näkyvyyden murskansyöttöön korkeimmistakin kasoista. Lisäksi ohjaamo kallistuu haluttuun asentoon pituussuunnassa, joten kuljettajan työskentelyasento on aina optimaalinen. Myös koneen säädettävyys on huippuluokkaa mikä takaa maksimaalisen suoritteen kaikissa olosuhteissa, sanoo Ylijoki Metsäenergia Oy:n Atte Pesonen.

ylijoki32.jpg(kuva: Tilava, tasokas ja erittäin hiljainen ohjaamo nousee korkealle tarjoten erinomaisen näkyvyyden murskansyöttöön korkeimmistakin kasoista. Lisäksi ohjaamo kallistuu haluttuun asentoon pituussuunnassa, joten kuljettajan työskentelyasento on aina optimaalinen.)

Polttoainetaloudellista suorituskykyä

Sennebogen 821E -koneen voimanlähteenä on Stage V -päästötason Cummins 4.5 teholtaan 123 kW ja hydrauliikka on kuormantunteva.

- Koneen liikkeet ovat nopeita mutta tarkkoja, mikä mahdollistaa nopean syötön. Ja kun otetaan huomioon käsitellyn puumateriaalin määrä, niin polttoainekuljetus on maltillinen, Pesonen toteaa.

Koneessa on valmiina lisähydrauliikka tulevaa puskulevyä varten.

- Teetämme omaa suunnittelua olevan, konetta vakaavan puskulevyn rajulla hammastuksella, millä saadaan ajettua talvella jäinen ja luminen terminaalinpohja pitäväksi. Tela-alustaiset koneet alkavat usein liukkailla keleillä kääntyä kuormattaessa, varsinkin jos telojen välit ovat pakkaantuneet lumesta, joten silloin pohjia joudutaan rapsuttelemaan ja hakettamaan mikä vie turhaa aikaa. Puskulevyllä koneelle saa tehtyä nopeasti pitävän kohdan, mistä voi alkaa syöttää turvallisesti ja tehokkaasti, kertoo Atte Pesonen. 

Kätevä kone siirtää

Ja kun kuljetaan työmaalta toiselle niin Sennebogenin siirtely on yllättävän helppoa kokoisekseen koneeksi.

- Kone on nopea laittaa kuljetusasentoon lavetin päälle ja kuljetuasento jää matalaksi, mikä helpottaa operointia, sanoo Marko Ylijoki.  

18.05.2024KATSO TÄSTÄ 17.5. LÄHETYS! Ammattilehden Hyviä uutisia! tarjoaa kuljetus-, maarakennus- ja metsäalan tuoreet kuulumiset - MUKANA IFAT 2024 MESSUKOOSTE!
17.05.2024Kuumasinkittyjen pankkojen toimitusajat nopeutuvat kesäkausina.
17.05.2024Metsäalalla investoidaan - nyt kannattaa markkinoida!
17.05.2024Koostesivu : "Terminator-tekniikkaa" 1-16.
01.05.2024 0.07LUE TÄSTÄ! Järkälemäinen Kivirock lehti 1/2024 on ilmestynyt - lähes 250 sivua maarakennus, kaivos ja kuljetusalan asiaa
18.05.2024 7.00Terminatoreissa on moni asia tehty toisin - käyttäjän kannalta paljon viisaammin.
18.05.2024 3.00Kuumasinkitys on pinnoitteista ehdottomasti kestävin.
18.05.2024 0.07Muovi on myrkkyä sellunkeitossa - 1..
17.05.2024 18.00Metsän uudistamisessa käytettävät puulajit ovat monipuolistuneet
17.05.2024 17.00Terminatorimiehet ottavat metsäteollisuuden teippiohjeistuksen tosissaan.

Siirry arkistoon »